Slutspelsklara Nykvarn kunde inte prestera: ”Måste hitta fokus”

Det ser ut att bli tre lag som gör upp om de sista två slutspelsplatserna i F-gruppen, där ett lag redan säkrat sitt avancemang.

Nykvarn är ju redan klara för playoff och spelar enbart om platser nu under de sista matcherna. – Vi har inte resonerat så mycket kring att vi är klara för playoff utan har fokuserat på vårt, säger Tim Nordström till bloggen.

För hemmalaget Ledberg så gällde matchen betydligt mer då man fortsatt jagar en slutspelsplats. – Vi visste att Ledberg hade ”kniven mot strupen” men detta påverkade inte oss. Tankarna innan matchen gick som vanligt. Vi hade en spelplan som vi skulle följa men gick inte vägen denna gång.

Hemmalaget kom ut starkt och även om Nykvarn tog lednings så kunde sedan Ledberg göra fyra raka mål i den första perioden. – I period ett så är vi inte riktigt på tårna. Som sagt Ledberg hade ”kniven mot strupen” och kom ut i första perioden lite mer taggade än oss. Kändes som att saker inte riktigt fungerade som vi tänkt oss.

Andra blev något tightare, men Nykvarn lyckades inte krypa närmare och det blev hemmalaget som gjorde periodens enda mål. – I den andra perioden så hittar vi tillbaka till vårat försvarsspel och detta ledde till att vi kunde skapa mer framåt men lyckades inte få hål på Ledberg.

Sista 20 blev snarlika och Ledberg kunde till sist vinna matchen med stabila 6-1 och därmed ta en viktig trepoängare i kampen om slutspel. För Nykvarn finns det desto mer att slipa på. – Självklart är vi inte nöjda med resultatet. Men vi blickar framåt och fokuserar på kommande träningsvecka och matcher.

Det återstår två matcher kvar att spela, bland annat en högintressant match mot Salem i sista omgången som kan bli en fight om förstaplatsen. – De fokus som vi måste hitta är de fokus vi spelat på hela säsongen. Nu vet vi att vi måste ta sex de kommande matcherna för att med 100% säkerhet kunna nå det mål vi strävat efter sedan dag ett, förstaplatsen.