JAS-bloggen
Intervjuer

Drömmen gick upp i rök efter förlust: ”Målsättningen var ju Innebandyfesten”

Det spelades en högintressant match i fredags när Lockerud tog emot värmlänningarna Hagfors. Matchen var indirekt avgörande i vilka som skulle nå playoff där Hagfors vid seger kunde spelat till sig en plats i sista matchen mot Skoghall.

Hagfors hade en lång resa i benen när man intog Mariestad under fredagen, men hade en gameplan kring vad som skulle ske. – Vi visste om att det var ett annat motstånd än sist när vi mötte dem på hemmaplan och att de skulle ha mycket bollinnehav. Vi skulle därför gå ut med ett stort tålamod och vänta in våra lägen och inte stressa fram avslut i alla byten, säger Marie Westerlund till bloggen.

Gästerna fick en fin start när man gjorde 0-1 i den första perioden och i den andra kom även 0-2 via Nora Pettersson, men det var trots det tight rakt igenom. – De hade fortfarande ganska mycket boll och kom till många målchanser så även om vi hade hållit tätt visste vi att det skulle bli fortsatt tufft.

Lockerud fick utdelning till sist och kunde inom loppet av två minuter reducera och kvittera vilket gjorde att det väntade 20 extremt intressanta minuter. – Vi pratade mest om hur vi skulle ställa upp och spela vid ett eventuellt 6-5 spel om vi i slutet av matchen skulle behöva plocka målvakt.

Det blev hemmalaget som fortsatte trycka på och man gjorde 3-2 genom U19-aktuella Stina Jönsson innan Saga Wictorin Jonsson fyllde på med 4-2, kort efter Hagfors timeout. En reducering hittade man, men det blev Lockerud som tog tre poäng. – Jag tror att det var orken som saknades lite i slutet av matchen, vilket inte är jättekonstigt med tanke på förutsättningarna vi hade med flera spelare som de senaste dagarna varit sjuka. På grund av sjukdom hade vi inte heller tillräckligt med spelare för att starta på tre kedjor som vi brukar. I slutet på matchen borde vi även fått med oss någon utvisning, men hur det hade påverkat vet man ju aldrig.

I och med förlusten så försvann chansen att nå slutspelet, då det är hela fem poäng upp till andraplatsen med bara en match kvar att spela. – Det är klart att det är tråkigt och vi är besvikna, speciellt eftersom det är sista året för oss 01:or. Med tanke på vad få matcher det varit i serien så är det svårt att komma in i ett eget spel och det gör ju också att man har färre chanser på sig där man har råd att misslyckas ibland. Varje match har verkligen betydelse och det märks väldigt tydligt nu i efterhand, hade vi vunnit matchen borta mot Fröjered istället för att åka därifrån med en poäng hade vi till exempel inte behövt en vinst mot Lockerud i fredags. Samtidigt som flytet vi hade mot Skoghall hemma betytt mycket åt andra hållet istället.

  • Målsättningen för säsongen var ju att ta sig till Innebandyfesten och därmed är väl inte säsongen godkänd, men vi har kämpat på och utvecklats så även om det inte gick hela vägen så tycker jag att vi ska vara stolta över hur vi hela tiden hållit ihop som lag, haft roligt och stöttat varandra.

Sista matchen blir ett värmlandsderby mot Skoghall som spelas om två helger. – Det krävs nog att vi släpper matchen mot Lockerud och bara går in för att avsluta på topp ändå, för det kan vi!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar