JAS-bloggen
Intervjuer

Spelade bort storlaget från playoff: ”Speciellt i en sån här match mot mitt gamla lag”

Askersund kunde under tisdagskvällen spela bort IBF Örebro från slutspelschanserna och ta tre sköna poäng.

Askersund placerar ju sig dock i de nedre regionerna och har sett till tabellen egentligen inget att spela för här under de sista matcherna. – För mig personligen kommer jag tillbaka från en skada, då jag fick en spricka i revbenet första matchen i SDF-SM som bara blivit värre och aldrig riktigt har läkt pga att jag har spelat matcher även fast jag har haft ont och igår var jag extra taggad för att komma tillbaka helt återställd och det var ju bara enbonus att det var mot just IBF Örebro. För laget har vi alltid varit extra taggade varje match mot just Örebro men vet inte riktigt varför det just är så för när vi spelar som vi gjorde igår. Skulle jag nästan kunna säga att vi skulle kunna vara ett toppenlag i vår JAS-grupp, men tyvärr av nån konstig anledning så är det inte ofta vi är såhär taggade vilket är tråkigt eftersom jag valde att spela en säsong igen i min moderklubb, säger Felix Särén till bloggen.

Sären spelade som sagt i IBF Örebro under förra säsongen innan han det här året var i Mariestad och testade en kort sväng innan det bar hem till Askersund. Många bekanta ansikten hos motståndarna därmed. – Självklart finns det något speciellt i en sån här match mot mitt gamla lag där jag har många kompisar från förra året, så lite extra taggad var jag på att komma tillbaka mot just dom.

Örebro hade ju en del att spela för, vad sa ni inför matchen?

  • Vi sa innan matchen att vi har ju mött Örebro två gånger tidigare det här året och spelat mycket jämt båda matcherna med en oavgjord och en förlust mot dom så idag sa vi att vi skulle visa att i hemmaborgen är vi starka och då tog vi tre sköna poäng också.

Period ett slutade med en 2-1 ledning för hemmalaget, där även Särén själv kostade på sig att missa en straff. – Tycker att det är en mycket jämn period faktiskt, roligt att spela. Dock tråkigt att jag missar straffen när jag väl får chansen så det var lite surt att jag inte sätter den så vi tar ledningen med 3-0, men jag försökte bara släppa det och fortsätta spela vidare och hoppas på att jag skulle få göra mål ändå och det blev två tillslut, men lite besviken såklart.

I den andra så fortsatte man att trumma på och klev upp till en klar 5-1 ledning inför den sista perioden, men att något var klart vill inte Särén säga. – Absolut inte, innebandy kan gå mycket fort och 20 minuter är mycket så vi sa i periodpaus att vi absolut inte skulle gå ner oss o fortsätta spela som vi gjorde i andra perioden.

Och det skulle visa sig att Örebro i den tredje gjorde ett försök till upphämtning, då man kom upp till 5-4 innan hemmalaget tog en timeout och fick ordning på det igen. Vad som hände är dock svårt att säga. – Vet inte riktigt, men känns som att dom börjar skjuta mer och mer och trycker ner oss ganska mycket och vi får liksom aldrig ett lugn med boll vilket gör att vi blir lite stressade. Men tycker vi slappnade av lite kanske och gick ner oss som vi absolut sa att vi inte skulle göra. Det känns skönt att sätta dit 6-4 i öppen kasse i slutet och då känns det som det är klart bara vi gör vårt jobb till 100% vilket vi gjorde.

Tre poäng i matchen, vad kan ni ta med er och bygga vidare på?

– Det vi gör bäst i matchen är helt klart vårt slit för varandra. Sen tycker jag också vi ändå har ganska mycket boll och bra spel så det är väl en sak vi kan bygga vidare på.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar