JAS-bloggen
Intervjuer

Möt de nya RIG:arna – åtta nya killar intar Umeå till hösten

Uttagningarna för RIG har avklarats och det är nu klart vilka som tackat ja till sina platser på killsidan.

Spelarna det rör sig om är Gabriel Erol (FBC Kalmarsund, Sebastian Theorin (Nykvarns IF), Wille Malm (Ledbergs IBF), Adam Strand (Bjärreds IBK), Alexander Ljungström (Grimsta AIK), Wilmer Ental (Sundsvall FBC Ungdom), Vilmer Åsenstam (Jemtland Innebandy) samt William Torngren (Nykvarns IF). 

Killarna själva säger såhär inför äventyret som stundar: 

Chansen att gå på RIG, vad kommer den betyda för er utveckling?

Sebastian: Jag tror att mina möjligheter att utvecklas som innebandyspelare och individ finns på RIG och även för att kunna nå mina framtida mål.

Wille: RIG kommer betyda mycket för min utveckling som spelare men framförallt som person tror jag. Det är en chans för mig att testa något nytt och samtidigt träna med några av de bästa i sin årskull varje dag!

Gabriel: RIG betyder mycket! Du blir erbjuden att kombinera ett liv med innebandyn på bästa möjliga sätt! Du får alla förutsättningar i världen för att bli så bra du vill. Att flytta upp dit kommer bli en utveckling personligt också, och det kommer även följa med till planen sen. Så helheten kommer utveckla mitt innebandyspelande.

Adam:  Jag tror att jag kommer utvecklas väldigt mycket på RIG. Många hårda träningar och tuffa matcher. Men tror även att jag kommer utvecklas mycket som person eftersom jag ska flytta hemifrån och får ta han om mig själv helt och hållet.

Alexander: Det har stor betydelse för mig som målvakt inom coachningen eftersom målvakter ofta kan glömmas bort. RIG kommer också få mig att utvecklas som person. 

Wilmer: Det betyder att jag får lära mig vad och hur jag behöver träna för att bli så bra som möjligt. Jag tror att jag kommer kunna utvecklas mycket.

Vilmer: Bli i helhet bättre på innebandy och utvecklas som individ.

William: Det har stor betydelse för mig, eftersom att man utvecklas mycket som person där uppe men även som innebandy spelare.

Vad för ”styrkor” tror ni att de har uppmärksammat hos er och vad vill ni utveckla?

Sebastian: Jag tror att dem har uppmärksammat att jag är en bolltrygg, rörlig offensiv back som gillar att sätta mina lagkamrater i så bra lägen som möjligt samt utmana själv, och det kommer bli en spännande tid på RIG där jag ser fram emot att få följa min egna utveckling.

Wille: Jag tror att det RIG uppmärksammade mest var min fart i spelet och med bollen men även bra spelförståelse. Det jag skulle vilja utveckla på RIG är att kunna vara mer farlig från större delar av planen.

Gabriel: Jag tror att min teknik och spelförståelse sticker ut. Samt mitt slit i försvaret! Jag vill utveckla allt. Det fysiska och taktiska samt det tekniska! Om jag ska gå in mer specifikt i spelmoment så skulle jag säga skottet.

Adam: De styrkor jag tror de har uppmärksammat hos mig är nog mitt skott, min teknik, min spelförståelse och mitt tuffa närkampsspelet. De sakerna jag vill utveckla mer är att få upp tempot på bollen och komma upp mer i anfallen.

Alexander: Jag tror att min mentala styrka märks hos RIG samt mitt snack på planen. Jag ser fram emot att vidareutveckla min teknik som passar in med senior spelet inte bara junior spelet.

Wilmer: Jag arbetar hårt över hela planen och är duktig på att vinna bollar. Jag har bra spelsinne och teknik. Jag vill bli snabbare och bli bättre på att skjuta.

Vilmer: Spelförståelse, fart och avslut. Det jag vill utveckla är fysiken.

William: Det jag tror att de uppmärksammade hos mig var nog min spelförståelse och min teknik. Men det jag skulle vilja  utveckla är ju såklart allt, men jag vill främst utveckla mitt skott.

Jas 19-20, med spelare födda 2001, 2002, 2003. Vad tror ni om era chanser där?

Sebastian: Jag tror att under Jas säsongen 19-20 kommer vi fortsätta vara ett av lagen som  ligger i top!

Wille: Jag har själv ingen koll på lagen RIG brukar möta, men med laget vi har så är chanserna väldigt stora att komma långt!

Gabriel: Krävs så klart hårt slit under hela säsongen men tror chanserna är goda! Det är duktiga spelare man får spela med där uppe!

Adam: Jag tror att det kommer vara en tuff säsong eftersom att alla de tre årskullarna är väldigt duktiga. Men jag tror absolut att vi har väldigt stor chans att gå hela vägen till Innebandyfesten och ta hem ett SM-guld.

Alexander: Jag tror att det blir tufft och utmanande, men jag tror att vi har stora chanser att ta hem många segrar

Wilmer: Jag tror att vi kommer att utvecklas mycket under säsongen så jag tror att vi har goda chanser att nå Innebandyfesten. Väl på Innebandyfesten så siktar vi såklart på att nå så långt som möjligt!

Vilmer: Jag tror att vi kan komma långt även nästa år. Då det ser ut att bli ett starkt lag.

William: Jag tror det kommer bli en tuff utmaning, men jag tror att vi har stora chanser på att vinna några matcher.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar