JAS-bloggen
Intervjuer

Magisk förstaperiod lade grund till seger: ”Allt flöt på för oss”

Kungälv har genom åren haft en fin generation med spelare födda 2000, där ett par bland annat lämnade för Pixbo inför iår. Man har därmed sin sista chans att nå slutspelet med just dessa spelare.

Kungälv spelar i I-gruppen, en grupp som inför de sista omgångarna blivit ett riktigt getingbo med fem lag som placerar sig på snarlika poäng. – Vi har haft en tung period bakom oss med två lika mot lag som vi borde vinna emot, för oss gäller de att hålla uppe spelet och höja tempot framöver som i gårdagens match. Vi har allt i egna händer och ska visa att vi förtjänar en av slutspelsplatserna, säger Lukas Wennberg till bloggen.

Under gårdagskvällen mötte man Lerum på hemmaplan, Lerum som är gruppens serieetta. – Det var bara att gå ut och ge allt, vi hade mycket att förlora inför matchen inför toppstriden, men med en vinst i matchen så kände nog alla i laget att vi är uppe i den nivån vi kan och ska vara i!

Hemmalaget fick en pangstart och efter den första perioden ledde man med hela 5-0. – Allt flöt på för oss, vi satte våra chanser och de kändes bara allmänt kul att spela när det gick så bra!

Ni har en stor ledning, Lerum reducerar, men känns det någon gång nervöst?

  • Vi har 5-0 ledning och spelet flyter på, vi hade allt i våra egna händer så de var bara att följa våran gameplan!

I den tredje perioden så blev det något tightare när Lerum kunde göra ett försök till upphämtning, men närmare än 8-5 kom man aldrig. – Vi har ett stabilt försvar och vi sliter! Lerum är ett tekniskt skickligt lag så vi blev ofta nedpressade. Men vi lyckades få in våra chanser och få ut det spel vi sökte efter i denna match!

I och med segern så har man ett bra utgångsläge inför de sista matcherna, där det dock väntar ett par tuffa matcher. – Det gäller bara att ge allt och slita! Vi måste ligga i från början så vi kan styra tempot i matchen, vi har några tunga matcher framför oss med Lockerud borta och Partille hemma. Men som sagt vi har allt i egna händer så länge vi lägger in jobbet som krävs!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar