JAS-bloggen
Intervjuer

Derbyvinst bäddar för avgörande fight: ”Vi är revanschsugna”

Damernas B-grupp börjar klarna och i helgen spelades ett derby som inför kunde ha stor påverkan.

Det var Lockerud som ställdes mot Fröjered på bortaplan, en match som inför sa botten mot toppen. – Ja vi visste att vi var tvungna att vinna för att hålla kvar oss i toppen och slåss om play off matchen. Vi har sett dem senaste matcherna som en final, och tagit en match i taget, säger Thelma Stålhammar till bloggen.

På pappret så är ju Lockerud ett något äldre lag med många spelare födda 2001, där Fröjered har flertalet yngre spelare, men trots det är det ett derby och för Stålhammar så blir det extra speciellt. – Ja det är alltid speciellt med ett derby, och dessutom att möta min moderklubb. Vi vet att deras lag består av spelare som är yngre än oss men det är inget vi har lagt vikt på. Mellan oss spelare är det ingen större rivalitet då det skiljer några år.

Period ett slutade 1-1 där Fröjered kvitterade sent. – Vi kommer ut och visar att vi är det bättre laget och gör jobbet första halvan av perioden, då gör vi även 0-1. Vi börjar sen slappna av och släpper in Fröjered i matchen och dem sätter dit 1-1 strax innan paus.

I den andra perioden så kunde Lockerud döda två boxplay, samt göra periodens enda mål och matchen var fortsatt jämn. – Fröjered gick upp högre i banan vilket gav oss mer ytor i mittzonen. I sista tredjedelen av perioden börjar vi slarva och drar på oss två utvisningar i loppet av 10 minuter. Vi städar av första utvisningen och sätter 1-2 snabbt därefter. Vi håller även tätt i andra boxen och och börjar etablera spel och ha stort bollinnehav.

Efter de sista 20 spelade minuterna så hade man lyckats göra två mål till och därmed fastställa slutresultat 1-4, där Stålhammar själv stod för tre av dem. – Det var absolut inte vår bästa match men vi gör vad som krävs för att vinna. Vi hade mycket boll och lät inte Fröjered komma till chanser, de fick skjuta utifrån som vår målvakt kunde plocka.

I och med segern så la man beslag på andraplatsen i gruppen och om Hagfors vinner sinnästa match så kommer det bli en avgörande match mellan Lockerud och Hagfors i princip. – Vi måste spela vårt spel och sätta vårt försvar. Hagfors är riktigt bra och vi är revanschsugna efter förlust på bortaplan. Det är vinna eller försvinna så vi har inget att spara på, det är bara gå ut och köra.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar