JAS-bloggen
Intervjuer

Toppmötet saknade spänning: ”Ger dem inte chansen att komma in i matchen”

Inte helt oväntat så har RIG gått obesegrade i JAS hittills med två kryss på sina 11 spelade matcher. I helgen så väntade en match som på förhand borde ses som ett alternativ till poängtapp.

Man tog emot Sundsvall FBC Ungdom på hemmaplan, det laget som placerar sig bakom RIG i tabellen, men dock drygt tio poäng bakom. Trots det så är det på förhand en av de tuffaste matcherna i gruppen. – Inget vi tänkt på jättemycket. Däremot var ju detta seriefinal och det är alltid speciellt! Dock spelar det inte så stor roll vilka vi möter. Vi vill hålla oss till vårt spel och spela på det sättet vi är bra på utifrån de grunderna vi satt. Då spelar det inte så stor roll vilka som står på andra planhalvan, men såklart man har det lite i bakhuvudet när det är en match som sagts att det ska vara en toppmatch, säger Alfred Sandström till bloggen.

När de två lagen möttes under hösten så blev det en bekväm historia då RIG vann med 0-6 på bortaplan. – Har inga jättestora minnen kvar av den matchen ,men minns att vi hade gjort en lite halvdan insats i matchen innan så att det var skönt för oss att se att vi både kunde producera framåt och dessutom hålla nollan mot ett lag som är ganska starkt offensivt!

Redan efter 20 spelade minuter i lördagens match så hade man gått upp till 3-0. Sundsvall har ju många spelare i laget som var med och vann silver i SDF-SM här i januari. – Jag tycker vi har ett bra rull och att vi är effektiva när lägena kommer. Därför lyckas vi göra tre mål. Defensivt tycker jag vi är starka i princip hela perioden men vi bjuder på någon onödig chans då och då.

Även om Sundsvall reducerade i den andra perioden så kunde RIG hitta nätet i boxplay och även göra 5-1. Sundsvall är aldrig riktigt nära med andra ord. – Känslan är att vi gjorde en relativt stabil insats och aldrig riktigt ger dem chansen att komma tillbaka in i matchen. Vi tar greppet från början och leder som sagt efter första med 3-0. Sen släpper vi bara in ett mål på hela matchen och fortsätter producera framåt vilket tyder på att vi gör en stabil insats.

5-1 inför sista, vad säger ni i omklädningsrummet?

  • Vi kände väll att vi ändå hade ganska mycket detaljer att slipa på inför sista. Vi snackade mycket om att vara noggranna och lugna med bollen för det kändes som vi slarvade lite stundtals. Vi sa att om vi får upp noggrannheten och inte bjuder dem på chanser kommer vi hålla tätt bakåt och målen kommer komma framåt.

Man slog inte av tempot i den tredje perioden utan fortsatte ösa på och vann till sist med hela 8-1 i en match som förväntades bli bra mycket intressantare. – Det finns många saker vi kan ta med från matchen. Både positiva och saker som går att förbättra men jag tror främst det vi ska ta med är noggrannheten med boll. Att inte stressa upp sig och bjuda på några gratislägen är något vi ska ta med oss och tänka på i kommande matcher!

31012489767_0198fec691_z

Foto: Stefan Grahn.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar