JAS-bloggen
Intervjuer

Blandade resultat i genrepet inför U19-VM

Under den gångs helgen så var U19-landslaget iväg i Finland för att genreps inför stundande VM som spelas här i maj.

En av de uttagna var Pixbos rightfattade back, Alfred Pettersson, som självklart medger att han hoppats på sin uttagning. – Det är absolut något man hoppas på, men inte något man kan förvänta sig. Gäller ju att kriga på varje träning och match och sedan hoppas på det bästa, säger Pettersson till bloggen.

Pettersson har under säsongen fått testa på spel i SSL och därmed kunna utveckla flera områden i sitt spel. – Framförallt tycker jag att jag blivit bättre på att hålla uppe farten i fötterna och bollen. Personligen tycker jag däremot att jag har mer och ge.

Den första matchen av två som spelades fick Pettersson se från läktaren, men fick då se sina lagkamrater köra över motståndet fullständigt och vinna med 11-2. – Man fick ju vara med lite på snackat innan match och så och tyckte att grejerna som sades då klaffade bra på planen, det märkte man inte minst på resultatet.

När returen spelades dagen efter så fick Pettersson chansen att starta i förstafemman med Isak Bengtsson som backpartner. – Det är klart det var rätt darrigt, men jäkligt kul och ärofyllt så det var bara att försöka komma in i det så fort som möjligt.

Finnarna hade ryckt upp sig ordentligt och kom upp bra mycket bättre på planen, något som gav resultat och det blev Finland som vann match två med uddamålet. – Det är aldrig kul och förlora och det kändes riktigt tungt att  göra det i sin debut. Finnarna var lite hetare än oss i stora delar av matchen och gick ofta vinnande ur närkamper och 1v1 situationer.

Vad tycker du om din egen insats?

  • Jag tyckte jag jobbade hårt i defensiven, offensivt kunde gått bättre.

Vad tror du om dina chanser att komma med till VM?

– Det är såklart svårt och veta, extra svårt blir det då konkurrensen är extremt tuff. Jag är riktigt lyckligt lottad som fick vara med nu i helgen och lira med det gänget alltså. Bara att köra på full fart resten av säsongen och se till att man inte tänker tillbaka och inser att man kunde gjort mer. 

46233728794_6790cc3b99_z

Foto: Salibandy.fi

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar