JAS-bloggen
Intervjuer

Chansen till playoff lever: ”Krävs ju att lagen före oss förlorar”

Alunda kunde under lördagen stärka sina chanser att fortsatt haka på i kampen om playoff i damernas B-grupp.

Alunda kom från möten mot Uppsalalagen där man blandat och gett lite inför matchen mot Hedemora. – Jag tycker att vår form är bra. Vi har haft två vinster och en förlust på tre matcher, vilket är bra. Förlusten mot Sirius tycker jag vi gjorde en okej match, speciellt andra perioden då vi kände att vi hade möjlighet att komma in i matchen igen. Men Sirius är ett bra lag och man behöver alltid vara på topp hela matchen när man möter dem. Båda vinsterna mot Storvreta och Hedemora var vi ganska överlägsna. Mot Storvreta slappna vi av i tredje perioden, vilket gjorde att det blev onödigt spännande i slutet. Mot Hedemora hade vi det mesta av spelet och hade vi lyckats få till alla våra chanserna hade vi kunnat vinna med flera mål, säger Olivia Lindgren till bloggen.

Hedemora och Alunda låg inför matchen på snarlika poäng och därmed blev matchen av än viktigare karaktär. – jälvklart hade jag det i tankarna att om vi skulle vinna skulle vi gå om Hedemora och placera oss på en fjärde plats. Både jag och laget kände oss extra taggade inför matchen och vi visste att vi hade en bra chans att klara det.

Även om hemmalaget tog ledningen i period 1 så kunde man kort därefter både kvittera och vända. – När Hedemora gjorde 1-0 kände jag att det fanns gott om tid att vända på matchen. Det dröjde bara en halv minut tills vi kvitterade och bara några minuter senare gjorde vi 2–1.

Den andra perioden vann hemmalaget med 1-0 och man hade därmed ett 2-2 utgångsläge inför den avslutande perioden. – Inför den avslutande perioden försökte vi peppa varandra. Vi sa att vi hade spelat bra men att vi inte hade tagit vara på våra chanser. Nu sa vi att vi skulle sätta våra chanser och avslut i den tredje perioden.

Paussnacket gav resultat och man lyckades i den tredje göra två raka och därmed säkra segern till 2-4 till sist. – I den tredje perioden hade vi väldigt bra rull och jobbade rätt i banan och då lyckades vi även sätta våra chanser. Dessutom hade vi ett bra hemjobb och alla i laget jobbade för varandra.

I och med segern så klev man upp på en fjärdeplats, men med enbart ett par matcher kvar att spela så är det åtta poäng upp till playoffplatsen. – Självklart så vill man alltid nå slutspel och vi kommer naturligtvis göra allt för att vinna de matcher som återstår. Dessutom så krävs det att de lagen som ligger före oss förlorar några matcher.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar