JAS-bloggen
Intervjuer

Jumbon visade uppåtgående form: ”Inte bara att hämta tre gratispoäng mot oss”

Stenhagen var en av fjolårets överraskningar i USM när man tog sig hela vägen till Innebandyfesten på hemmaplan i Uppsala. Förhoppningarna i JAS under denna säsongen var därmed relativt höga.

Man har dock inte införlivat förväntningarna och man parkerar i nuläget på en jumboplacering i C-gruppen. Det finns fortsatt motivation kvar i laget dock och det av en anledning. – Vi har fått många nya spelare i laget som ska komma in i laget, men vi har inte fått det att funka på både träningarna och matcherna tycker jag. Alla i laget vill hitta tillbaka till det vi hade förra året då vi tog oss till USM- semi och där är nog våran motivation att komma tillbaka till det till nästa år då vi ska bli vassare i ”jasen” då det är i princip samma lag som i år, säger Elias Högberg Brodin till bloggen.

Under fredagen så var det Storvreta som gästade, ett derby och där flera av spelarna känner varandra sedan distriktslaget. – Derby är alltid kul oavsett om vi inte hade så mycket att spela för. Tankarna gick att det skulle bli en tuff match men vi trodde på oss själva och gick ut till matchen med ett bra självförtroende.

I period ett så lyckades man döda ett boxplay och även ta ledningen via William Karlsson innan perioden var slut. – Vi gör det bra, vi går in på planen med inte för stor respekt utan spelar vårat spel och tror på det och 1-0 kändes rättvist tycker jag efter första.

Period två blev fortsatt jämn och även målsnål. Varsitt mål lyckades lagen peta in, där Storvretas reducering kom snabbt inpå Stenhagens 2-0 mål. – Vi kommer mer in i de farliga ytorna och skapar mycket målchanser. Och lyckas hålla Storvreta utanför vilket gör att dem inte kommer till så farliga lägen.

Även om Storvreta kvitterade till 2-2, så kunde Stenhagen på nytt ta ledningen och även om det kom en kvittering så tycker Högberg Brodin att man förtjänade tre poäng. – Ja det tycker jag igentligen då vi skapar tillräckligt med målchanser för att vinna matchen och samtidigt lyckas täppa igen hemåt.

Vad kan ni ta med er från matchen?

– Att vi är på rätt väg och att vi fortsätter jobba långsiktigt. och att det inte bara är att komma och hämta tre gratispoäng mot oss.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar