Stark upphämtning i seriefinalen: ”Står upp bra mot ett lag som är tippat att gå långt”

Under onsdagskvällen så spelades en högintressant match i H-gruppen när en av årets stora favoriter, Pixbo, begav sig till Warberg för att möta den nuvarande grupptvåan.

För Warbergs del så blev matchen viktig på så sätt att man hade chansen att öka glappet ner till de två jagande lagen, Lindås och Fristad/Rydboholm. – Ja precis så var det, nej men vi vet såklart på förhand att Pixbo är ett riktigt bra lag, vilket man såg inte minst i fjol när de torskar med en boll i finalen mot RIG. Våra tankar var mest att spela avslappnat och försöka vinna mycket boll i fickan och snabbt kunna ställa om för en spelvändning, säger Love Björklund till bloggen.

I den första perioden så var det Warberg som spräckte nollan, innan Pixbo kvitterade. 1-1 blev just resultatet efter 20 spelade minuter. – Tycker båda lagen gör de väldigt bra, där kanske Pixbo har lite mer boll, men första perioden kunde lika väl slutat 2-1 eller 1-2, det var en helt öppen match.

Det var dock Pixbo som ökade i period två när man gick upp till 1-4. Samtidig så kunde man notera att Warberg missade både straff och chansen i powerplay. – Pixbo gjorde de bra under denna perioden och var effektiva med sina avslut, men måste ändå ge stor berömd till deras keeper som gör en fantastisk andraperiod och match för den delen.

Man fick dock in en reducering i slutet av period två och matchen levde därmed i allra högsta grad inför avslutningen. Direktiven i paus sade desamma. – Vi snacka om att match fortfarande ligger och väger och vi har alla chanser att lyckas ta igen.

Warberg lyckades reducera på nytt, kvittera till 4-4 och trots att Pixbo på nytt tog ledningen så kunde Warberg med dryga minuten kvar kvittera via Alexander Lindholm. – Vi plockar keepern och lirar 6-5, sedan hittar vår fantastiska kapten en fin diagonaler över till vår rightare som klipper direkt och lyckas hitta in den under armen på första stolpen.