JAS-bloggen
Intervjuer

Övertygande seger i sexpoängsmatch: ”Insåg att vi behövde steppa upp”

Efter en tids uppehåll så drog JAS-spelet igång igen under den gångna helgen där vi fann en full omgång nere i de södra regionerna.

I damernas JAS så ställdes Helsingborg mot Engelholm på bortaplan efter en månads uppehåll. – Vi har haft drygt en träning innan vi mötte Engelholm, vi visste att deras första femma skulle sätta hög press på oss så vi tränade mycket uppspel och komma ur press på den träningen, säger Wilma Holmkvist till bloggen.

Inför matchen så var det två lag som låg på snarlik placering i tabellen, en match som betydde extra mycket med andra ord. – Engelholm är ett tufft lag att möta med hungriga spelare, men jag tyckte vi löste det i sista perioden, när vi spelade runt bollen mycket.

Matchen inleddes jämt och det var ställningen 1-1 efter 20 spelade minuter. – Första perioden var inte den bästa på matchen, vi slarva mycket med passningar osv, men vi kom till många avslut som kanske skulle behövas sättas.

Den andra var desto bättre, en period man vann med hela 0-3 och satte sig i en bra sits inför avslutningen. – Vi insåg snabbt att vi behöver steppa upp och lägger sedan hög press i andra jämfört med första perioden och samtidigt sätter våra chanser vi får.

Tidigt i den tredje så kom även 1-5, ett viktigt mål, men att säga att matchen var klar vill Holmkvist inte göra. – Vi fortsätter med vår höga press och sliter för varandra även fast vi leder och gör snabbt mål, skulle inte säga att det känns klart för Engelholm hade många chanser och kunde komma ikapp oss.

Till sist blev det klara 1-7, ett imponerande resultat som innebar att laget tog tre viktiga poäng och därmed klev förbi Engelholm. – I första perioden känns det lite lågt, vi var inte jättetaggade men sen kommer vi in i matchen i andra perioden och gör tre mål vilket får oss att vi kan vinna denna matchen och sedan fortsätter i sista att slita för varandra och gör fler mål. Vi börjar samtidigt att spela mycket bättre och rulla bollen mer och gå in med kroppen som inte Engelholm gör vilket man ser sen när dem får sina utvisningar som vi inte utnyttjar mer.

Trots segern så är det dock sju poäng upp till den sista playoffplatsen, en grupp där det är tight överlag och många lag slåss om just playoff. FCH har dock inte gett upp än. – Vi kommer fortsätta att kämpa för att få en bra plats i serien vilket vi kan om vi har rätt inställning till varje match, våra chanser är ganska bra och det gäller att vi tar tag i det.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar