JAS-bloggen
Intervjuer

Bytte till rivalen för tuffare utmaning: ”Ett helt annat tempo”

Inför säsongen så valde Kasper Hultgren att göra ett klubbyte då han klev över från CL98 till rivalen Kalmarsund.

Hultgren som innan sejouren i CL98 har spelat i Nybro, men valde nu att kliva över till värsta rivalen. – Jag kände att det var rätt steg att ta för att fortsätta utvecklas och att få spela i division 1 som var målsättningen när jag gick över till Kalmarsund, säger Hultgren till bloggen.

Upplägget var tydligt och det blev en klar uppgradering jämfört med divisionerna i CL-dressen. – Tanken var väl att träna med division 1 och jas laget. Och att fylla på med SSL när det behövdes.

I CL så kombinerades det alltså spel i division 3 med JAS, där det nu blev en viss omställning med tanke på att nivåerna på serierna blev tuffare och Hultgren har även noterats för speltid i SSL. – Det är klart att det är en stor skillnad på att spela i SSL/div 1 och div 3. Det är ett helt annat tempo så man får väldigt lite tid när man har bollen.

I JAS så har det gått tungt för Kalmarsund, med enbart åtta inspelade poäng på lika många matcher. Det ska tilläggas att man har hamnat i en relativt tuff grupp med Jönköping, Växjö, Hovslätt och Fagerhult för att nämna några. -Tabellmässigt ser det ju inte så bra ut men det har varit många uddamålsförluster och vi har inte blivit utspelade av något lag. Så jag tycker inte riktigt att tabellen speglar hur vi har spelat. Det är ju även flera spelare som spelar i div 1 också och det har varit ganska många matcher som har krockat så där blir ju div 1 prioriterat.

Man möter även just CL98 i ett derby, ett extra speciellt möte för Hultgren. – Jo det är ju väldigt speciella matcher både personligen och för laget. Jag gick ju som sagt från CL till FBC inför säsongen. Och för laget så är det ju ett derby med stor rivalitet mellan klubbarna sen länge.

Hur ser målen ut framöver?

– Mina mål nu är att fortsätta utvecklas och att prestera i SSL för att kunna ta en större roll i laget så småningom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar