JAS-bloggen
Intervjuer

Inför stundande SDF-SM: ”Det känner mer som en engångsupplevelse”

Inom ett par dagar så dras nästa upplaga av SDF-SM igång för spelare födda 2002 och även 2003 i vissa distrikt. En av de som kommer återfinnas i Gävle är Linnea Hammar.

SDF-SM är något som många unga spelare har som ett mål i sin karriär och så även i Hammars även om det inte verkar vara av riktigt lika stor vikt. – Man har väl alltid tyckt att det skulle vara kul att komma med, säger hon till bloggen.

Uppland kommer spela i grupp 3 tillsammans med Värmland, Småland, Södermanland samt Västerbotten. – Inte jättebra koll på alla trupper där, men jag vet att Västerbotten är ett vasst lag vilket kommer att bli en tuff match. Resten har jag inte jättebra koll på, men tror alla matcher kan bli tuffa men jag tror absolut att vi har chanser att vinna matcher!

Hammar som lämnade Storvreta inför den här säsongen för att fortsätta på RIG har därmed haft ganska begränsade möjligheter till att träna med laget under dess uppladdning. – Det har påverkat mina möjligheter ganska mycket såklart eftersom att det är en bit hem, och att det krockat med mina matcher där uppe vilket gjort att jag inte kunnat träna med truppen. Det är tråkigt men finns inte så mycket att göra åt det.

Under hösten så har ju spelarna på RIG kombinerat spel i Allsvenskan med spel i JAS, ett utvecklande koncept på många sätt och vis. – Jag tycker att jag vågar ta för mig mer på planen, men har även utvecklats mycket som person.

Utan tvekan så kommer Hammar vara en av lagets mest tongivande spelare och därmed medföljer en viss press som hon själv medger att hon känner av. – Ja lite, men det är samtidigt kul att folk tror på mig.

Vad tror du era styrkor i truppen kommer vara?

– Våra styrkor i gruppen är nog att vi är ett lag som kämpar och försöker ge allt vi kan.

SDF-SM har ju diskuterats mycket, att återinföra två SM, att ha ett för äldre osv. Vad är dina tankar där?

– Jag tycker att det räcker med ett år för det känns mer som en engångsupplevelse. Efter detta blickar man mot andra mål, tex U19 osv.

49274304_926298941091274_4495782765416939520_n

Foto: Bosse Grängsjö.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar