JAS-bloggen
Intervjuer

Guldfavoriten fortsätter trumma på: ”Vi tar match för match”

Växjö ses som en av de solklara favoriterna i årets JAS med tanke på att man gjorde fina resultat under USM när 00-kullen var som äldst.

Under årets gruppspel har man inlett starkt, men att man känner någon press vill man dock inte erkänna. – Nej, de skulle jag väl inte säga. Vi tar match för match så får vi se hur långt det räcker, säger Tim Brithén till bloggen.

I fredags så ställdes man mot Fagerhult, en av gruppens utmanare till slutspelsplatserna där man hade ett ganska neutralt fokus inför. – Vi la inte fokus på något speciellt förutom att vi skulle vara aggressiva och inte låta de komma till farliga skottlägen. Även lite fokus på golvet eftersom vi inte är vana vid att spela på parkettgolv.

Efter den första perioden hade man gått upp till 0-2 och hade bra kontroll. Direktiven inför period två var tydliga och enkla. – Inget speciellt förutom att vi skulle vara beredda på deras diagonalspel och fortsätta trumma på.

Den andra perioden blev något mer målrik, där lagen följdes åt i målkolumnen. – Ja, vi släppte ju in några snabba kassar i början av andra då vi inte riktigt var på tårna. Men sen steppade vi upp och drog ifrån ganska snabbt.

I den sista så klev man upp till 4-8 i mitten av perioden och hade enligt Brithén själv bra kontroll på händelserna. – När vi gick upp till 3-5 så började det kännas lugnt. Då kändes det som att det var vi som helt styrde matchen.

Man vann till sist med 8-5 och Brithén väljer att berömma två spelare i sitt egna lag när han får frågan. – De är väl Arvid Castor som varit grym hela säsongen, men igår var han något extra! Och även Elias Magnusson som gjorde en stabil insats i kassen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar