JAS-bloggen
Inför match

H2H med Möller/Ardland: ”Såklart en stor rivalitet mellan oss”

Örebro har ganska som många setts som "storebror", men just nu på JAS-sidan så känns Lillån som det något hetare och starkare laget, speciellt med tanke på att Örebro allt som oftast under hösten inte valt att mönstra starkaste laget. Ikväll är det derby när de ställs mot varandra. Simon Möller i Lillån och Hampus Ardland i Örebro säger följande inför.

Vi har spelat halva gruppspelet drygt. Vad tycker ni om första halvan?

Simon:  För våran del tycker jag att vi har haft en bra första halva. Vi började säsongen lite knackigt, men har efter tid klättrat oss uppåt mot toppen där vi vill vara. Jag tycker att vi har hittat en bra balans i laget med bra formationer som har olika typer av styrkor. Ser framemot resten av säsongen!

Hampus: Det har väl inte gått exakt som vi velat men vi ligger ändå på en tredje plats. Vi har slarvat bort 4 poäng i matcher som mot Askersund och Skattkärr som vi helt klart ska vinna.

Nu vankas det derby. Finns det egentligen något hat lagen emellan?

Simon: Nja, jag skulle nog inte säga att det är något hat emellan lagen. Men det är klart det alltid brukar uppstå heta känslor när det vankas derby. Många av oss känner varandra utanför planen, därför ser jag det som en glädje att få mötas.

Hampus:  Vad jag vet så är många polare men det är såklart en stor rivalitet emellan oss. Och att gå mellan klubbarna är inte något som många gör men det har hänt nu inför den här säsongen, så vi får se om man får möta dom på planen, det blir kul.

Vad för nycklar ser ni att det kommer finnas i matchen?

Simon: Det brukar ofta bli jämna och tajta matcher mot IBF. Därför krävs det att göra jobbet till 100% och spela ett tajt försvarspel. Jag tror att nycklarna som kommer avgöra matchen är bredden och viljan att vinna. Det laget som lyckas med det bäst kommer vara vinnande i striden.

Hampus: Det brukar alltid bli tuffa och jämna matcher så detaljer är oftast det som avgör. De som vill vinna matchen mest och de som är mest taggade kommer att vinna och där tror jag vi ligger bra till efter förra matchen mot Lillån.

 Vem blir matchvinnare?

Simon: Jag tror att Vincent Asplund kommer vara matchvinnare. Han gjorde en bra match senast mot Karlstad och är i en bra form just nu.

Hampus: Nils Kero tror jag faktiskt avgör, han gör en fin dragning och lägger in den.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar