JAS-bloggen
Intervjuer

Wibax hakar på toppskiktet: ”Stora chanser att nå slutspel”

Ett tätt matchande i A-gruppen under helgen med flera intressanta matcher tätar till det i toppskiktet.

Wibax som spelade två matcher under helgen, hade inför det fyra raka segrar och full pott. – Jag tycker att vi har spelat bra de fyra första matcherna. Vårat spel har blivit bättre och bättre för varje match som gott ända fram till Sundsvalls-matchen där vi gick ner lite i tempo, säger Isac Hellsten till bloggen.

Den första matchen var under lördagen mot gruppens på förhand tuffaste motstånd, RIG. – Innan jag möter RIG så tänker jag mest på att jag ska ligga extra nära i försvaret och att inte visa någon respekt. Dem flesta vet ju hur spelskickliga RIG är och då är det extra viktigt att gå in med kroppen i duellerna och att inte låta dem få den extra sekunden för att göra sina varianter.

Man hade dock en tuff start då man låg under med 0-4 redan i period ett, innan man jobbade sig in i matchen. – Det stora felet vi gör tidigt i matchen är att vi inte är aggressiva i försvaret och då kunde RIG göra sina intränade varianter. När RIG gör 0-4 målet slår vi om vårt försvarsspel och sätter press på dem så vi för möta dem mer i 1 mot 1 dueller. Det funkade väldigt bra eftersom under andra och tredje perioden får RIG endast sju skott på mål och två av dom i mål.

Man förlorade med 5-6, men med en annan start på matchen så kunde det blivit en helt annan utgång. – Ja absolut kunde det det. Om man kollar på andra och tredje perioden när vi kommer in i matchen så är resultatet 4-2 till våran del. Dessutom så hade vi ett skott i ribban och ett i stolpen bara under den sista minuten. 

Match dagen efter mot Sundsvall. Är det skönt med att få en match såpass tätt för att kunna få revansch? – Nej det är aldrig kul att ha en förlust i baken speciellt när matchen var så jämn som den var. Det kändes i benen att vi hade mött RIG dagen innan och ingen kunna nog säga att de hade 100 procent krut i benen för en ny viktig match mot Sundsvall. Tyvärr så blev tre nyckelspelare för oss skadade/sjuka inför Sundsvall matchen, men då är det tur att vi har en så stor bredd i laget så att vi kunde spela på som vanligt.

Den matchen slutade till sist 4-4 och man fick alltså med sig en viktig poäng i toppstriden då även Sundsvall aspirerar på de platserna.  4-4 skulle jag bedöma som rättvist i matchen, båda lagen hade många chanser att göra fler mål och vi lyckas få in den sista bollen med bara några sekunder kvar. Med andra omständigheter mot Sundsvall när vi inte har en match dagen innan och inga skadade/sjuka så skulle det kunna slutat annorlunda och det får vi se om två veckor när vi möter dom igen på deras hemmaplan.

Vad tror du om era chanser att nå slutspel?

– Jag tror vi har stora chanser att nå slutspel i år. Vi ligger tvåa i tabellen med tre poäng före 3.an och endast en poäng efter RIG.

47580230_533932093742394_2994736350239916032_n

Foto: Barbo Berggren.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar