JAS-bloggen
After game

Matchanalys Lindås-Pixbo

Var under gårdagen på plats och såg toppmötet mellan Lindås-Pixbo i grupp H, en av de första matcherna utöver grupp I som jag ser på plats iår.

Pixbo ses som en av de absoluta favoriterna iår och man har inför den här säsongen värvat spelare som Jesper Wallström, Joel Andersson, Kasper Van der Hark, Hugo Fransson, Pontus Bylund och Marcus Björsander för att nämna några. Spelare med stadslagsmeriter i stor utsträckning och även U19 i form av Wallström.

Bakom just Pixbo så är känslan att tre lag i form av Warberg, Lindås och Fristad/Rydboholm kommer göra upp. När Lindås och Pixbo möttes under lördagskvällen så skiljde det enbart tre poäng mellan lagen, men känslan var att Pixbo gällde som klar favorit.

Hemmalaget Lindås valde att starta på två femmor, ganska väntat då man inte alls har samma bredd som Pixbo. Pixbo däremot som ändå saknade Alfred Pettersson, Harry Olofsson och Alexander Frithjofsson och kunde ändå ha både en andra och tredjefemma som gott och väl kunde matcha Lindås förstafemma. Att man kan spela Oskar Weissbach och Filip Wramdemark i samma kedjan är ren och skär lyx där många andra lag hade behövt sätta dem i varsin femma för att få en bättre spridning.

Inte helt oväntat var det Pixbo med mycket boll under inledningen, Lindås valde att hamna i lägre 2-1-2 och försöka jobba med kontringar. Lindås hade oerhört svårt att lösa Pixbos styrspel och uppspelen saknade kvalité och tvingades oftast till längre bollar eller mer chansartade lösningar utan någon direkt struktur. Inte helt oväntat gjorde Pixbo 0-1 (ett omdiskuterat mål), dödade ett boxplay utan några större problem och gjorde kort därefter 0-2 och ägde hela matchbilden egentligen.

I period två hade Lindås något enklare i sina uppspel och hittade ett par vändningar av bättre kvalité, där annars Simon Norlin var den backen med kvalité nog att kunna lösa pressen själv vid ett par tillfällen. Lindås försökte kasta om lite i femmorna, använde sin tredjefemma som skapade ett par farliga chanser i sitt första byten, men annars var perioden ganska avslagen. Många skott kom från Pixbos offensiva vänsterficka, där Weissbach själv var sugen på att hitta borte kryss ett par gånger om.

Visserligen hade Pixbo bra kontroll, men valde inför tredje att gå ner på folk och matcha två femmor hårdare. Utdelning fick då man via ett snyggt klapp-klapp spel gjorde 0-3 och minuterna efter så kom även 0-4 när Gustav Andersson trampade igenom. Lindås fick till en sen reducering via Victor Lövdahl, men valde inte att nyttja sin timeout, plockade inte målvakt utan valde att spela av matchen utan att få till någon sista anstormning. Varför vet jag ej, men känslan var att man inte riktigt trodde på det under slutskedet utan hade en bestämd gameplan som man följde oavsett matchens utveckling.

En positiv överraskning i Lindås var 03:an, Anton Rosberg som stod för en stabil insats på sin backplats och visade upp bra kvalité med boll flera gånger om. I Pixbo är Oskar Weissbach den klart lysande stjärnan, kvalité i allt han gör och oerhört duktig på att alltid kunna hamna rättvänd mot sina motståndare och därmed bli oerhört svårt att möta. Även spelare som Gustav Andersson och Gustav Kinderdal är nyttiga i sina roller.

Pixbo kunde relativt bekvämt vinna matchen och ändå har man ett par nivåer till att hitta när det verkligen gäller. Favoritskapet lär man fortsätta få bära och återstår att se hur man hanterar det.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar