JAS-bloggen
Intervjuer

Till vardags i JAS – nu debut i VM: ”Coacherna ger mig mycket förtroende”

Under morgondagen så startar VM nere i Tjeckien och Prag och vi kan faktiskt i denna upplaga hitta en JAS-koppling.

Täbys Liam Perry, som till vardags spelar JAS och division 1, återfinns i Australiens VM-trupp. – Anledningen till varför jag spelar för Australien är tack vare att min pappa är därifrån, så jag har dubbla medborgarskap trots att jag är född och uppvuxen i Sverige. Det är ett land som betyder mycket för mig och därför valde jag att representera Australien, säger Perry till bloggen.

Perry gör debut i landets seniorlag, men har tidigare spelat U19. – Det är första gången jag spelar för Australien på herrnivå, men jag var med i u19-VM förra året. Då gick det bra och jag lyckades komma tvåa i den totala skytteligan med 12 mål. Förhoppningvis kan jag bidra lika mycket till laget den här gången också.

Med sin blotta ålder på 18 år så blir han utan tvekan en av mästerskapets yngsta spelare, om inte den absoluta yngsta, men väntas trots det bli en viktig pjäs. – Jag är yngst i laget men trots det så ger coacherna mig mycket förtroende vilket är kul. Främst så är jag med i laget för att bidra offensivt, genom att göra mål och poäng. Jag får spela tillsammans med två tjeckiska tvillingar (födda 98), som är väldigt skickliga,  i första kedjan och lirar även powerplay.

Australien kommer i sitt gruppspel möta Estland, Thailand och Polen, även det tre lag med svenskbekantingar i. – Jag tycker att gruppen är ganska jämn, där alla lag har spetsspelare som är riktigt duktiga. Jag vet att både Estland och Thailand har spelare som spelar i svenska serier och det får vi se upp med. Vi kommer nog vara mer ”underdogs” och får slå ur underläge.

Hur ser era målsättningar ut?

  • Vårt huvudsakliga mål är att gå vidare från gruppen, men vi kommer ta en match i taget. Vi har varit på träningsläger i 10 dagar nu där vi har haft flera matcher mot tjeckiska lag. Vi slog ett lag som spelade i högsta ligan och det tror jag gav oss oerhört mycket självförtroende. Jag är helt övertygad om att vi kommer överraska folk med en modern innebandy som inte många hade förväntat sig från ett Australiskt landslag haha. Förhoppningsvis kommer det göra så vi vinner matcher också.

– En match mot Sverige skulle kännas väldigt speciellt. Inte bara på grund av att jag är svensk, utan även för att det är spelare som jag har sett upp till ända sedan jag började lira innebandy. Men självklart är det en match som jag hoppas på.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar