JAS-bloggen
Intervjuer

Slog gruppettan på hemmaplan: ”Vårt försvarsspel är felfritt”

F-gruppen har på förhand av både bloggen och flera andra utsetts som en av de absolut tuffaste. Där finner vi lagen från Göteborg och närliggande områden.

Ett lag som smugit med i toppen är Lerum, som inför fredagens match mot Pixbo hade 14 inspelade poäng. – Jag tycker att våran inledning har varit lite upp och ner men att vi lyckas ta med oss poäng även fast vissa delar inte är på den nivån vi faktist klarat av, säger Emma Stålstad till bloggen.

Pixbo däremot toppade gruppen och det var därmed tuffast möjligast motstånd som väntade för hemmalaget. – Det är klart att Pixbo är ett väldigt bra lag och att det skulle bli en tuff och jämn match, dock har vi också med oss att vi slog de i träningsmatchen innan säsongens start vilket gjorde att vi hade tankarna att vi klarar av att slå de om vi gör vårat bästa. Dock hade vi noll respekt och går in med inställningen att spela vårt spel och ge 100% i alla situationer!

Det blev två perioder som blev ganska målsnåla. Lerum gjorde 1-0 och kunde i period två göra båda nästkommande mål. Något man hade pratat om på förhand. – Ja som sagt är de seriens topplag, vi visste att de skulle vara ett tufft motstånd. Dock visste vi att vi är riktigt vassa och att vi skulle ta tre poäng så länge vi spelar på den nivån som vi vet att vi klarar av.

I den tredje perioden kom även 4-0, men att matchen skulle vara avgjorde vill inte Stålstad erkänna. – Nej eller det är klart att det är en lättnad att utöka ledningen men sen vet man aldrig vad som kan hända så matchen var absolut inte avgjord efter 4-0 målet.

Vinst med 4-1, vad säger du om matchen i helhet?

– Matchen var tuff men jag tycker att vårt försvarsspel är felfritt och att vi gör ett bra jobb i offensiven. Matchen var jämn, men jag tycker att vi gick därifrån med tre välförtjänta poäng.

I och med segern så har man bra häng på slutspelsplatserna nu bakom Pixbo, Lindome och Hovslätt. – Jag vet att vi kommer behöva slita hårt om vi ska ta en slutspelsplats men vi har kvalitéerna till att fixa det. Det ska bli kul att få vara med i kampen om platserna men jag hoppar och tror att vi har goda chanser till att klara av det.

46508209_356825855052692_676987627257200640_n

Foto: Christoffer Sturesson

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar