JAS-bloggen
Inför match

Första trean efter sen vändning: ”Det gav oss kraft”

Damernas B-grupp har hunnit sätta sig något och Strömsbro som för ett par år sedan var med på Innebandyfesten och kvalat till SSL, har haft några år som varit lite tyngre.

Strömsbro kom till fredagens match med sex raka förluster, ett tufft facit som självklart finns med någonstans i ryggmärgen på spelarna. – Självklart så tänker man lite på hur det gått tidigare matcher under säsongen men samtidigt så har iallafall jag inställningen att varje match är en ny match med chans att vinna och man kan inte lägga för mycket fokus på det som varit innan. Jag tror att vi alla var peppade och snarare tog de tidigare förlusterna som mer motivation till att vinna fredagens match, säger Tova Värjö till bloggen.

Laget på andra sidan var Falun, ett lag som även de återfanns längre ner i tabellen och därmed en ”lämplig” uppgift på förhand. – Vi la inget fokus på att det var just Falun vi mötte och var i tabellen de låg. Oavsett motstånd så går vi in med inställning att göra allt vi kan för att vinna.

Vad pratade ni om inför matchen?

  • Det vi pratade om innan matchen var att jobba tillsammans som ett lag. Vi skulle försöka spela lugnt och enkelt med ett tight försvar vilket jag tyckte vi lyckades bra med.

De två första perioderna var två målsnåla sådana där publiken bara bjöds på två mål, ett från vardera lag. Siffror som påvisade matchbilden. – Jag upplevde matchen jämn och poängen återspeglade det som hände på planen. Sen hade vi en del lägen vi inte lyckades sätta, men och andra sidan hade även Falun starka kontringar.

I den tredje perioden så var det Falun som lyckades ta ledningen, men med två sena mål under matchens slutskede så kunde Strömsbro vända matchen och ta sina tre första poäng. – Vi hade redan från start en bra känsla i laget och hade gått in med inställningen att vinna gårdagens match. Vi lyckades göra första målet och även fast Falun sen tog ledningen i tredje så gav vi inte upp. Det gav oss snarare mer kraft och vilja vilket jag tror var anledningen till att vi vände och faktiskt vann matchen. Vi gick inte ner oss och deppade ihop utan gav allt för varandra i 60 minuter vilket gynnade oss som lag.

I motståndarnas mål stod Hanna Sjölander, en spelare som under fjolåret stod i Strömsbro och därmed var det bekanta ansikten som ställdes mot varandra. – Hanna är en duktig målvakt som spelat med oss tidigare och det är alltid lite konstigt att möta gamla spelare. Men det var inget vi la så mycket fokus på under matchens gång.

46368760_2366423343373394_3957131585177780224_n

Foto: Jörgen Frisk.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar