JAS-bloggen
Intervjuer

Får vi se ett maktskifte i Umeå? – IKSU vann derbyt och ångar på

Derbytemat fortsätter och under måndagskvällen spelades ett av de absolut mest intressanta när IKSU tog emot RIG Umeå på sin hemmaplan.

Tilde Jonsson är ny i laget då hon anslöt från Gimonäs inför denna säsongen och gjorde därmed sin första match mot RIG i den orangea tröjan. – Inför matchen var jag och säkert fler i laget väldigt nervösa för att möta ett riktigt bra RIG, säger Jonsson till bloggen.

Inför matchen så var IKSU obesegrade och istället var det RIG som hade förlorat en match, en inte helt vanlig syn, men Jonsson vill dock inte erkänna att man var favoriter. – Nä kanske inte favoriter, men vi tävlar varje match.

IKSU fick en fin start och ledde med 2-1 efter den första perioden där Jonsson själv gjort ett. – Bra start på matchen, skönt med ledning efter första!

I den andra så dubblerade man siffrorna, men trots det så var man inte helt nöjda inför den avslutande perioden. – Vi var inte så nöjda efter andra perioden, men sa att vi skulle höja oss inför tredje.

Väl där så gjorde man ett ryck när man på enbart ett fåtal minuter hade gått från 4-3, till 7-3. – Vi tar vara på våra chanser samt snygga inviduella prestationer gör att vi rycker.

Ni vinner med 7-4, vad är dina tankar om matchen?

  • Jag tycker att vi var det bättre laget, mycket beroende på Maja Viström samt Maja i målet. Sen gör vi fyra mål i powerplay.

Hur bra skulle du säga att årets upplaga av IKSU är?

– Vet inte, men vi har ju ännu inte förlorat en match!

46128290_767647920246926_5670108587435753472_n

Foto: Tomas Brandt Wangel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar