JAS-bloggen
Intervjuer

Trots förlusten: ”Ingen tvekar om vem som är storebror i stan”

En rad intressanta derbyn spelades under fredagens i de olika JAS-grupperna och bloggen har valt att följa upp ett par av dem.

Jönköping hade inför fredagens derby tagit fyra raka segrar, även om vissa matcher varit tighta och siffrorna inte alltid övertygat. – Inledningen på säsongen har varit bra där vi har gått runt och luftat på många spelare och många har fått mycket förtroende av tränaren, säger Hannes Nyström till bloggen.

Snacket om ”storebror och ”lillebror” är något som gärna diskuteras där det råder konkurrens och även om Jönköping varit klart dominerande på JAS-sidan så vann Hovslätt P16-SM med sin starka 01-kull. – Efter tre raka JAS-guld följt av en fjärde plats ifjol så är det ingen tvekan om vem som är storebror i stan, men där Hovslätt har en bra årskull med 01or som gör att det jämnar ut sig. 

Vad hade ni pratat om inför matchen?

  • Vi hade snackar om att försöka stänga ner deras första som är väldigt samspelta och duktiga som vi lyckades väldigt bra med första halvan av matchen. 

Det började bra för Jönköping. 0-1 efter den första perioden och tidigt i den andra kom även 0-2. Därefter började vändningen i D-hallen och när 40 minuter var spelade så ledde Hovslätt med 3-2 istället. – Tycker vi gör misstag i vår egen zon och släpper två mål, sedan tappar positionerna i defensiven som gör att Hovslätt tar över matchen. 

Den tredje perioden vann Hovslätt med 4-0 vilket är klart imponerande siffror i en såpass tuff match. – Vi är aldrig riktigt nära i den skedet av matchen och vi gör inte vårt jobb och Hovslätt vinner matchen rättvist tillslut men jag vet att vi kan mycket bättre. 

Förlust med 7-2, vad behöver ni förbättra?

-Vi måste förbättra det mesta efter dagens match, snabbare passningsspel distinktare avslut och mer energi inom laget och inte tappa huvudet vid insläppta mål.

I och med Hovslätts seger så blev det än jämnare i gruppen där Växjö leder fortsatt före Jönköping, men där nu Hovslätt kröp närmare. – Gruppen ser jämn ut, men till slut tror jag att JIK , Hovslätt och Växjö kniper platserna. Där Fagerhult kan bli en joker!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar