JAS-bloggen
Intervjuer

Delad poäng i rivalmötet: ”Vi kan varandra in och utantill”

Bloggen fortsätter sina rapportering från de olika intressanta matcherna med derbykaraktär under helgen.

En match som spelades var Täby – Åkersberga i DJ-JAS, ett hett möte enligt spelarna själva. – Täby mot Åkersberga kommer alltid att vara sjukt heta möten och det är ett derby utan tvekan, säger Melinda Berggren till bloggen.

Berggren själv gör sin andra säsong i Åkersberga, men har dessförinnan flera år i just Täbytröjan och känner många spelare i laget. – Täby kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta så det är klart att matcherna emot dom är speciella. Alla vi kan ju varandra in och utantill och vi gör allt vi kan för att sätta stopp för varandras styrkor haha ?. Matcherna mot Täby är alltid sjukt roliga att spela och känslan innan och under dem går inte att beskriva!

Sett till tabellen så var det en jämn match som väntade. Vad hade ni för tankar inför matchen?

-Det finns inga andra tankar än att vinna, ingen vill förlora ett sånt här möte. Båda lagen kände nog också att det var en otroligt viktig match för fortsättningen i JAS-serien.

Åkersberga stod som bortalag och period ett vann man med 1-2 och efter ytterligare 20 spelade minuter så hade man dubbla siffrorna till 2-4. – Täby börjar väl egentligen hetast och mest på tå och det visar sig tydligt när dom sätter 1-0 tidigt in i matchen. Sen tycker jag spelet är otroligt jämt med chanser åt båda hållen, det är egentligen inte förens 1-1 målet som vi tar över matchen och där vi sen börjar skapa allmänt fler chanser. Att sen få sätta ledningsmålet och punkt för den första perioden genom 2-1 tillsammans med min fina duokompis Isabel Balzano överträffade det mesta i matchen för mig.

-Period två tar vi över och är hetast, vi får sätta två riktigt sköna kassar och kan börja slappna av med vår grymma målvakt som räddade det mesta där bak. ”Pressen” på Täby ökade för dom ville ju vinna lika mycket dom vi!

I den sista perioden så kunde dock Täby visa styrka och både reducera och kvittera vilket gjorde att lagen fick dela på poängen. – Som jag sa så fick Täby lite ”press” på sig och i den här matchen var det kanske precis vad dom behövde. Täby var hetare och i kombo med att vi tyvärr fick mycket emot oss satte dom 3-4 i början av tredje perioden.

4-4 målet kom i samband med att vi får en avvaktande utvisning emot oss, Täby kunde med sex spelare på plan satsa allt framåt och lyckades sätta 4-4 med dryga tre minuter kvar. Riktigt surt.

Kan ni vara nöjda med en poäng i slutändan?

– En poäng på bortaplan i ett hett derby känns absolut okej! Men man vill ju absolut alltid vinna såklart!

45797259_738432496496217_5323576053170438144_n

Foto: Pelle Sahlin.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar