JAS-bloggen
Intervjuer

Sammanslagningen vill utmana storfavoriten: ”Tror vi har en bra chans”

I A-gruppen kan vi skymta FBC Sundsvall Ungdom som förra året istället gick som IBK Sundsvall Ungdom.

Anledningen till det nya namnet är att man inför denna säsongen är en ihopslagning med Ankarsvik. – Jag tycker vi fått ihop en bra lagkemi, vårt fokus från början var att få ihop gruppen så bra som möjligt vilket jag tycker vi lyckats bra med tex olika lagaktiviteter, säger William Östling till bloggen.

Inför lördagens match så hade man startat med en vinst och en förlust. – Vi började bra mot Gimonäs där de rann iväg lite i slutet till våran fördel, sen mötte vi Umeå City där vi gick in med lite fel inställning, men vi jobbade oss in i matchen, men fick nått tveksamt mål bortdömt som ledde till att vi tappa fokus och humöret. Tycker vi var värda minst lika.

Gårdagens match skulle alltså spelas mot Dalen där man haft ett speciellt fokusområde. – Senaste veckorna tycker jag att vi spelat bra men vi har haft lite problem med att vi spelar runt motståndarna och inte gått rakare på kassen vilket vi pratat om och försökt förbättra.

I matchen mot Dalen så inleddes det med två jämna perioder rent resultatmässigt. – Tycker vi gör en bra match mot Dalen även fast det var jämt resultatmässigt tills vi drar iväg på slutet. Vi kontrollerar matchen alla perioder bra i 5 mot 5, men Dalen tog till vara på PP och en straff.

I den sista så ryckte man dock och vann till sist med 2-6. – Tycker de inte var sån stor skillnad på sista perioden jämfört med dom andra förutom att vi tar vara på våra chanser vi får och täpper igen bra bakåt. Vi drar ifrån i början av tredje och de kändes som att energin deras tog slut och vi jobbar rätt och de kändes rätt så komfortabelt.

Gruppen har ju inte spelat många omgångar, men hur tror du topp tre kommer sluta?

– RIG är ju alltid favoriter, men tror vi har en väldigt bra chans att utmana om förstaplatsen, känns som att Wibax kan utmana också med ett gäng starka 00:or som gick till festen förra året.

45290557_529582504134544_4621264675965763584_n

Foto: Marko Grönholm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar