JAS-bloggen
Intervjuer

Yngsta JAS-målskytten genom tiderna? : ”Var inte så nervös”

Endast 13 år gammal så kunde Jonathan Berglund under helgen göra sitt första mål i JAS-sammanhang. En av de absolut yngsta målskyttarna i JAS-sammanhang om inte den yngste till och med

Berglund som tillhör Skälby IBK och därmed spelar i kombinationslaget Tillberga/Skälby, fick reda på samma dag att han skulle spela matchen borta mot Nacka. – Jag fick reda på det samma dag så jag hade inte en aning om att jag skulle spela matchen och även starta, säger Berglund till bloggen.

Den unge talangen hade inför matchen enbart bokförts för matcher i HJ17-serien samt USM-spelet där han på två matcher stod för sju poäng, men var trots det inte särskilt spänd. – Egentligen var jag inte så nervös eftersom jag möter oftast dom som är större än mig men självklart var det lite speciellt att få spela en JAS-match när jag är så ung.

Och redan drygt två minuter in i matchen så hade Berglund även noterats för sitt första mål. – Jag får en riktigt bra passning in i mitten sen drog jag in den i hooken och drog iväg ett skott som satt bra. Klart jag blev glad när jag gjorde mål och kul att göra det i min debut speciellt.

Matchen i sig blev en jämn historia där inget av lagen drog iväg någon gång utan följdes åt. Till sist blev det även en delad poäng efter tavlan stod på 5-5. – Matchen var jämn och bra fart. Vi skulle kunna växla upp några steg, höja passningar, skott osv och sätta våra lägen.  Om det skulle sitta lite bättre så vinner vi den matchen, såpass bra är vi.

Hur tycker du att det gick för egen del?

-Jag tycker det gick riktigt bra för min del och det var sjukt kul att spela. Och jag är glad att dom gav mig chansen så här tidigt.

Och vad är målsättningen nu framöver?

– Det är klart jag vill spela jas flera matcher men jag är ung och har många år kvar så ingen panik en.

Christian Dahlqvist är en av lagets tränare i klubbens JAS/HJ17 lag och var med och tog beslutet om att släppa fram Berglund. – Vi har haft tankar redan inför säsongen att ”Jonta” ska få lira JAS denna säsong, sen vill vi inte skynda fram något. Denna helg passade det bra dock då en center var borta och ”Jonta” har varit fantastiskt bra både på träning och i HJ17 Elit samt USM16 så chansen kom lägligt för en debut. ”Jonta” är för sin ålder en spelare utöver det vanliga, oerhört trygg med bollen och fantastisk blick för spelet. Han besitter alla tekniska kvalitéer och har ett sjukt driv i spelvändningar och är alltid rätt placerad över hela banan samt gör sina lagkamrater bättre. Det är en fröjd att se honom spela!

Debuten blev ju lyckad och Dahlqvist säger såhär om ynglingens första match. – Ja det tog 1 minut och 54 sekunder innan han nätade i debuten och han hade även ramträff samt flera lägen till assist och gjorde väl två tredjeassist också. Det är kul att han kliver in och vågar och tar för sig såpass mycket som han gör, han kan bli hur bra som helst tror jag!

Matchen i sig slutade alltså med delad poäng som vi nämnde ovan och det är två lag som slåss om samma platser i tabellen. – Jämn och tuff match där båda lagen följdes åt hela vägen. Vi ägde mycket boll, men de var duktiga försvarmässigt och höll oss hela tiden utanför samt att de hade vassa spelvändningar! Men vi är överlag ett väldigt ungt lag som satsar långsiktigt, men det känns  bra att vi är med i alla matcher hittills, exempelvis matchen mot AIK där vi gör en jättematch och känner att vi har ännu mer att ge så det lovar gott inför framtiden!

45102746_521573164914854_7164441994498932736_n

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar