JAS-bloggen
Intervjuer

Tre tunga poäng i derbyt: ”Tog över matchen redan i andra perioden”

Linköping har hamnat i en av de tuffaste grupperna på förhand och det finns flera intressanta lag som många ser som potentiella lag på Innebandyfesten.

Under fredagen så väntade ett derby mot Ledberg. – Derbyn överlag är ofta mycket prestige inblandat och man känner så fort man bara går in på planen att det är mycket känslor. Matcherna mot Ledberg är oftast dom bästa för det är jämt, schysst och bra lir, säger Emil Östlid till bloggen.

Efter den inledande förlusten mot Nykvarn så hade därefter tagit två raka segrar innan fredagens derby mot Ledberg. – Jag tycker vi har gjort de väldigt bra än så länge för att komma med nästan en helt ny trupp. Vi har fått ihop en väldigt go stämning i laget och det är bara och bygga vidare på.

Hur lät er gameplan inför?

  • Vi hade ingen annorlunda taktik inför matchen utan tränarn sa bara åt oss att göra de vi brukar göra och de gjorde vi.

”Hemmalaget” hamnade i underläge i den första perioden, men i period två så lyckads man vända matchbilden och ta ledningen. – Jag tycker att vi inte riktigt kom in i första perioden som vi ville och var lite passiva. Skillnaden med andra perioden var att vi hitta vårt spel som vi ville ha och satte våra lägen.

Ett par minuter in i den tredje perioden kom 5-2 och när frågan kommer till Östlid om man hade kontroll så säger han följande. – Jag tycker vi tog över matchen redan i andra perioden och att det var vi som va de bättre laget.

Det blev till sist vinst med 6-3, en klart godkänt match för hemmalaget. – Jag tycker att vi verkligen vann som ett lag och att de var en riktig rolig match att lira. Tre riktigt goa pinnar som betyder mycket för laget.

44961412_326317737921802_4237307355756232704_n

Foto: Ulrika Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar