JAS-bloggen
Intervjuer

Topplaget hanterar pressen – seriefinal väntar i nästa omgång: ”Säsongens tuffaste”

Hovslätt har två år i rad nått Innebandyfesten och byggt mycket på en stark 00-kull, där nu många av spelarna återfinns i klubbens A-lag som nu är nykomling i Allsvenskan. Nu är det en ny generation som klivit in.

Inför fredagens JAS-match så hade man inlett med fyra vinster och ett kryss. – Jag tycker vi har gjort en hyfsat bra start på säsongen. Vi har spelat helt okej men inte riktigt nått våran högsta nivå och även om vi vunnit fyra matcher finns det fortfarande saker vi måste jobba på och utveckla. Vi har mer att ge under säsongen, säger Elsa Hag till bloggen.

Man hade i veckan en match mot Partille som blev tight och jämn, där gästerna även ryktas ha gjort ett sent kvitteringsmål som blev omtalat, men där Hovslätt då vann med 6-5. – Vi gjorde absolut en av de sämre matcherna vi spelat, energin var inte på topp och vi kämpade inte som vi brukar. Men mot slutet vänder vi matchen och vi tar med oss att aldrig sluta kämpa. Helst glömmer vi denna matchen och bara blickar framåt.

Under fredagen så var det en bortamatch som gällde, mot jumbon Fristad/Wårgårda. – Vi hade koll på att de långt i den nedre delen av tabellen, men det är inget vi lägger fokus på. Underskattning är något vi försöker undvika för allt kan hända i en match. Vi var lite extra taggade för att få revansch från måndagsmatchen.

Man hade en 0-2 ledning efter den första perioden och i den andra så gick man upp till 0-5, där ett mål gjordes på straff. – Vi gjorde en bra start, men mycket skott och även många mål. Vi hade bra rull på bollen och mycket rörelse.

Den sista perioden spelade man av och vann med 0-2, vilket fastställde slutresultatet till 0-7. – Vi tapper lite energi, men vi gör fortfarande en bra period och håller nollan. Det vi kan jobba på är att orka kämpa genom hela matchen och ha samma energi som från start.

I nästa match blir det betydligt tuffare när man ställs mot Pixbo, gruppens andra lag som fortsatt är obesegrade och står på samma poäng som Hovslätt inför. – De blir nog en av säsongens roligaste och tuffaste matcher. Vi laddar upp och taggar riktigt ordentligt för det är nu vi måste vara på topp.

44964288_1928655017444444_4728630444524830720_n

Foto: Jonas Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar