JAS-bloggen
Intervjuer

Nya Stanstad jagar framgång: ”Har många individuellt skickliga spelare”

Damernas G-grupp är en av de grupperna med mest lag och därmed mest matcher att följa. Vi är redan nu ett par omgångar in och det finns ett lag med rutin från Festen bland annat.

Stanstad har ju sedan ett par år tillbaka varit ett starkt lag i JAS-sammanhang flera gånger om och frågan är då hur klubben gång på gång lyckas få fram kull efter kull. – Vi har många yngre spelare på flicksidan och försöker ge de yngre spelarna (04/05 i detta fallet) chans att spela i jas men de får även chansen att träna med oss. Detta gör att vi bidrar till deras utveckling vilket är väldigt roligt. Vi hade t.ex en gemensam träning för alla flicklagen i Stanstad förra veckan för att lära känna varandra lite, säger Ida Wensley till bloggen.


Sett till fjolårets lag så har man inför årets säsong föryngrat en hel del och stommen är istället spelare födda 2002. – Sett till föra årets lag är ju många duktiga 00 borta. Men jag tycker ändån att vi har en stabil trupp även om vi inte är så många. Vi spelar verkligen för varandra och vi har många individuellt skickliga spelare i laget som verkligen vågar ta för sig vilket jag tror kommer gynna oss i längden.

Inför lördagens match så hade man hunnit avverka fyra matcher redan, där man stod på sex inspelade poäng. – I premiären vann vi hemma mot Engelholm, det var verkligen en viktigt match att vinna och jag tycker vi gör det på ett bra sätt. Matchen mot Kalmarsund ställde vi upp med en trupp där hälften av spelare var upplånade av 04/05 laget. Så sett till det tycker jag vi gör en bra match. Matchen mot Lund spelade vi bra i första perioden, men i de två sista perioderna tappar vi energin lite och sänker oss. Den senaste matchen mot Helsingborg var verkligen en tuff och intensiv match, vi kämpade verkligen för varandra och det såg man på resultatet. Men sammanfattat tycker jag att vi har gjort en helt okej start då vi nog har mött två av de tuffaste motstånden denna säsongen. 

I match fem var det Träslövsläge som väntade, alltså den matchen som spelades under lördagen. – Vi skulle gå in med mycket energi & eftersom vi ställde upp med 9 spelare så skulle vi ha korta byten. Vi skulle gå in och pressa direkt från start.

Man hade en 1-2 ledning efter period ett, men i den andra drog man ifrån ännu mer och kunde utöka sin ledning flera gånger om. 1-5 var resultat efter två spelade perioder. – Efter första perioden visste vi hur de pressade & hur de ställde upp osv. Inför andra perioden skulle vi fortsätta spela vårat spel men att backarna skulle våga trampa förbi första spelaren eftersom de satte en hög press. Jag tror att detta gjorde att vi verkligen kom i de farliga lägena. Vi höll inte tillbaka utan fortsatte att pressa.

Till sist vinst med 2-7, vad gör ni bra i matchen?

  • Jag tycker att vi gjorde vad vi skulle och vågade verkligen ta för oss på plan. Vi hade med en tjej från 04/05 laget som verkligen gjorde en bra match vilket såklart var roligt att se. Jag tycker även att vi hantera deras press på ett bra sätt och inte blir tillbaka dragna.

Någon du vill lyfta lite extra i ert lag?

– Julia Wickström & Evelina Bengtsson skulle jag vilja lyfta. Jag tycker verkligen att de hittar varandra bra och  spelar mycket fin innebandy. De läser också av spelet på ett fint sätt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar