JAS-bloggen
Intervjuer

Knep första trean efter tidigare uddamålsförluster: ”Vi var värda vinsten”

Bara drygt tre omgångar spelade i damernas E-grupp, men redan nu kan man börja urskilja vissa skikt som kommer bli tydligare framöver.

Trosa Edanö hade förra året en ganska tuff säsong i en väldigt tuff grupp ska tilläggas där de två lagen som avancerade, till sist nådde Festen. Dock kunde man hitta en viss lärdom inför årets säsong. – Ja den var rätt tuff för oss. Till denna säsong tog vi med oss våran energi i laget och våra sex viktiga punkter vi satt i laget, vi hittade tillbaka i slutet när vi vann Örebrocupen! Och vi hade en riktigt bra och tuff försäsong, säger Mathilda Ahrén till bloggen.

Inför fredagens match så hade man inlett med två uddamålsförluster mot två förväntade topplag, Nacka samt Telge. – Vi har varit riktigt taggade på matcherna och har haft en sjuk energi! Så jag tycker att vi har gjort två riktigt bra matcher ändå som vi lika gärna hade kunnat plockat poäng på.

I fredags var det ett annat tufft lag som väntade, nämligen IBF Linköping/Hjulsbro. Linköpingslaget som varit med i toppen under två säsonger. – Vi hade verkligen inställning för tre poäng där och fokuset låg på oss, vi hade inte många spelare heller så det var verkligen inställning på att rulla bollen.

Det började dock något tufft när gästerna gjorde det enda målet i period ett. – Vi var virriga i första perioden, vi fann inte spelet och sprang bara med bollen och körde solo. Det var verkligen inte ”laget före jaget” (ett citat vi brukar dra upp) där vi gjorde inget av det.

I period två lyckades man dock förändra matchbilden och både kvittera och ta ledningen. – Vi rullar boll, kämpar för varandra, snackar och sprider energin i laget.

Och i den tredje perioden så kunde man hålla resultatet och säkra sina första tre poäng. – Vi var värda vinsten då vi hade kämparglöden, vi visade att det var vi som skulle ha tre poäng!

Vad tror du om fortsättningen i er grupp, vart siktar ni och vart hamnar ni?

– Om vi fortsätter som vi har gjort dessa matcher och fortsätter med inställningen och följer de sex punkterna vi har så kan det gå riktigt bra men vi siktar ju såklart med att ha en plats på minst topp fyra! Det viktigaste av allt är att vi har kul denna säsong och det kan jag lova att detta kommer bli riktigt kul och jag är supertaggad!

44522066_2223258344598446_6184299572441907200_n

Foto: Jeanette Flensburg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar