JAS-bloggen
Intervjuer

Krossade rivalen: ”Vi är Skånes bästa lag, utan tvekan ”

Helsingborg har under flera år varit en klar kandidat att räkna med när det kommer till playoff och man hade länge en intressant 97-98 kull.

Under årets säsong så hade man börjat med två segrar och en uddamålsförlust mot Lund. – Tycker vi har varit väldigt risiga i inledningar av våra matcher men sedan jobbat oss in och kommit tillbaka. Totalt poängmässigt är vi med igen efter torsk mot Lund så det är skönt att inte komma för långt efter i inledningen, säger Zacharias Melin till bloggen.

I fredags så väntade Åstorp, förmodligen det hetaste mötet i gruppen då det är spelare som gått lagen emellan och liknande under ett par säsonger. – Det kan jag hålla med om. Det finns ingen match som man ser fram emot mer än Åstorp borta. Rivalitet mellan lagen känns som de har gått ner sig lite men MAN VILL INTE TORSKA, så enkelt är det.

Helsingborg som var bortalag i den här fighten visade ingen nervositet utan klev upp till 0-4 direkt i period ett. – Jag skulle säga att det är en av dem bästa perioderna jag sett oss spela på något år. Kändes bara som vi var oslagbara och bara öste vidare.

I andra perioden fortsatte man att springa ifrån och kom upp till 0-6 utan att hemmalaget kunde få något att säga till om. Chockartat från båda håll med andra ord skulle man kunna säga. – Chockade skulle jag inte säga men man undra lite vad som hände. Tror det gick som de gick för vi aldrig gick ner oss och trodde de va klart. Vi körde från 0-0 hela tiden och fortsatte köra över dem.

Unde de sista 20 så kunde man fastställa slutresultatet till hela 0-8, ett resultat ingen hade vågat tro på förhand i en av matcherna som skulle bli årets jämnaste. Vad var nyckel då tro? – LAGMORAL. Vi viker aldrig ner oss. Dem började köra fula grejer men vi föll aldrig in i något och bara tuggade vidare.

Uddamålsförlusten som vi nämnde tidigare kom alltså mot Lund, men efter det här styrkebeskedet så råder det ingen tvekan om vilket som är Skånes bästa lag enligt Melin. – Vi klantade till de mot Lund när vi stirrade boll men det vi visar mot Åstorp tyder på att vi är Skånes bästa lag utan tvekan.

43880430_897990373744625_6988964813493764096_n

Foto: Helena Carlberg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar