JAS-bloggen
Intervjuer

Frågetecknet inför EFT: ”Vi svenskar är väl inte kända för den fysiska innebandyn”

Förra veckan presenterades U19-truppen inför stundande EFT här om drygt en vecka som spelas i Uppsala.

En av de uttagna var RIG-backen Fabian Lindbäck. – Såklart är det roligt att få dra på sig landslagströjan för första gången. Det är väl också ett kvitto på att man har gjort nått bra så det är såklart roligt, säger Lindbäck till bloggen.

Lindbäck har ju varit med tidigare i dessa sammanhang och var med senast när man mötte Rotebro bland annat efter en träningshelg. och tycker gruppen har kommit långt. – Jag tycker gruppen och sammanhållningen vi har lyckats skapa på de två samlingar vi haft ändå har varit bra. Det känns som en riktigt stabil grupp med många sköna individer. På planen så skulle jag säga att vi hunnit riktigt långt, men det kanske inte är så konstigt i och med att alla i laget håller en så hög nivå.

Truppen innehåller ju en stomme av 00:er samt några av landets duktigaste 01:er och tar man en snabb titt på namnen så ser det oerhört intressant ut. – 00: kullen är en riktigt stark kull med en otrolig bredd. Det finns många bra innebandyspelare som hamnat på utsidan som lika gärna skulle kunnat vara med.

Nu är det alltså EFT som står på schemat där man på hemmaplanen får chansen att visa upp vad man går för. – Jag hoppas att vi kan visa upp ett spel där vi spelar en snabb och fysisk innebandy där vi inte backar i närkamper. Sen så hoppas jag väl även att vi kan visa upp en glädje i spelet och visa våra kvaliteter.

På andra sidan kommer det alltså vara Finland, Schweiz och Tjeckien som man testas emot och där vi de senaste åren haft svårt mot framförallt Finland. – Jag ska direkt säga att jag faktiskt inte har jätte bra koll på de andra lagen, såklart finns det väl några namn man känner igen. Vi har väl gått igenom hur de spelar och så men inte så mycket mer. Det tuffaste tror jag blir det fysiska spelet, vi svenskar är väl inte kända för att vara den innebandy nation som spelar den mest fysiska innebandyn.

Vad vill du själv bidra med?

– Jag själv skulle vilja bidra med ett bra snack bakifrån, där jag snackar och styr i försvaret. Men jag skulle också vilja bidra med fart i anfallsspelet eftersom jag skulle se mig själv som en lite mer offensiv back.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar