JAS-bloggen
Intervjuer

Stod för överkörning och skickade passning till motståndet: ”Tuggade om att han gör mycket poäng”

Under fjolårets så kunde Hovslätt kröna säsongen med ett guld i USM16-klassen efter att året innan ha nått Festen i JAS-klassen.

I år har man börjat övertygande och hade inför gårdagens match mot Fagerhult, tagit två raka segrar. – Jag tycker vi har gjort bra ifrån oss och vi kommer ut starka, säger Adam Bäck till bloggen.

Fagerhult har under de senaste åren varit något upp och ner i deras prestationer och har haft svårt att nå slutspelet. – Dem är mer ofarliga iår, men det är fortfarande lika skönt och slå dem.

Hovslätt vann den första perioden med stabila 3-0 och hade mycket av spelet. – Vi gör det bra, det är vi som har bollen och gör tre mål som vi är förtjänta för.

I den andra perioden så fortsatte det rödklädda gänget att dominera och gjorde både 4-0 samt 5-0 och var då ganska överlägsna. – Ja det var vi och jag tycker att vi kunde göra 10 bollar till inför den tredje perioden, men som sagt så är det vi som bestämmer hur matchbilden ska se ut.

Till sist så blev det hela 9-2 till hemmalaget och de som förväntade sig en jämn fight på förhand, fick istället en helt annan matchbild och utgång. – 9-2 är väl sådär bra från våran sida. Vi tog flera utvisningar i tredje perioden och gjorde så det blev roligare spel och då lyckas de göra två mål lite turligt.

Under flera år har JIK varit det dominerande laget om man ser till just JAS, men det laget har haft en liten knackig inledning på JAS med ”bara” 3-4 mot Karlskrona senast. Kan vi få sett ett maktskifte framöver tro? – Absolut de kan det bli, men vi kommer alltid vara underdogs när det gäller JIK, men Fagerhult borde ju alltid vara favoriter eftersom de har två allsvenska spelare i förstakedjan som inte hade någon rolig match under gårdagen.

Bäck som högerforward ställdes därmed mot Fagerhults Tim ”Pajsen” Andersson Carlsson som lirade vänsterforward. Två grabbar som känner varandra bra även utanför planen och där det idag blev Bäck som vann fighten. – Precis, ”Pajsen” tuggade en del om att han gör mycket poäng och att han och Theo kommer föra Fagerhult till festen eftersom de spelar i allsvenskan!

43385887_291609581445902_4209432962170617856_n

Foto: Jens Sehlstedt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar