JAS-bloggen
Intervjuer

Premiärseger och nu väntar derby: ”Vi kommer få med oss tre poäng”

Damernas JAS har överlag grupper med färre lag och matchandet blir därmed inte riktigt lika tätt under vissa perioder. Vi finner dock ett par nya lag som vi kommer följa under säsongen.

Lillån är ett av de nya lagen i årets JAS och hade laddat ordentligt inför helgens premiär. – Under försäsongen har vi jobbat mycket med kondition eftersom vi vill hålla ett högt tempo. Senaste veckorna har vi jobbat med försvar och anfall utifrån våran gameplan. Senaste dagarna har det varit att äta och sova bra, säger Signe Wilhelmsson till bloggen.

Det var alltså igår som man tog sig till Tidaholm för att inleda årets grupppspel med att möta Fröjered. – Roligt att spela i JAS och möta lag man inte brukar spela mot. Alla lag där ska  vara bra och hålla hög standard.

Man fick en fin start och ledde med 1-3 efter den första perioden. – Vi fick bra ytor med bra skottlägen och då tog vi chansen att göra tre mål.

Därefter blev det en viss förändring. Period två vanns av hemmalaget med 1-0 och man hade svårt att hitta samma ytor. – Det som skiljer sig mellan perioderna tycker jag är att Fröjered höjer upp sin nivå och sätter högre press på oss. Vi bjuder in dem i matchen eftersom vi slarvar med passningsspelet för mycket och då kan de utnyttja våra misstag och komma till farliga lägen där våran målvakt håller oss kvar i matchen genom att göra några svettiga räddningar.

Den målsnåla matchen fortsatte och i och med att den sista perioden blev mållös så var det Örebrogänget som vann med 2-3 till sist. – En helt okej match för att vara seriepremiär, alla är lite nervösa precis som det ska. Jag vet att vi kan göra en bättre insats. Vi spelade för mycket enmans innebandy och låter inte bollen göra jobbet mellan oss. Om vi får igång vårt passningsspel utan slarv så kommer vi få mer utdelning.

I nästa omgångar väntar en mycket intressant match, då man möter Örebro i ett derby. – Kommer bli tufft som alltid i ett derby men vi kommer få med oss tre poäng efter en stabil vinst mot Örebro.

43378223_738358846508667_6453606245378031616_n

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar