Tidigare talanglaget mönstrar nytt – två raka segrar: ”Tidigt i serien än”

För ett par år sedan hade Skälby en mycket intressant 97-kull med bland annat Simon Berg i laget (som numera finns i Falun). Efter ett par års uppehåll har man på nytt valt att mönstra ett JAS-lag, denna gången tillsammans med Tillberga.

Skälby/Tillberga kom från en premiär där man slog Hässelby med hela 14-3. – Jag tycker att vi höll fast vid vårt spel som också gav utdelning, sen tyckte jag att alla spelare gjorde en lysande prestation och visade upp sina starka sidor, säger Daniel Johannesson till bloggen.

Under fredagen mötte man nästa Stockholmslag, då var det Järfälla på bortaplan där det fanns en gameplan. – Att vi skulle försöka hålla mycket boll eftersom att det är det vi är starkast med, mycket trafik mot mål och skott.

Man hade 0-2 ledning efter period ett och tidigt i tredje kom även en 0-3 ledning. – Vi gjorde tre mål, men en hel del bolltapp och slarviga beslut, sen var det väldigt fysisk match med ganska hög fart.

Glädjen varade dock inte länge då det istället var hemmalaget som gjorde tre raka mål och kom ikapp. – Vi blev för bekväma i situationen och lät dom komma in i matchen och göra den där upphämtningen.

I den tredje och sista perioden så kunde dock gästerna göra ett ryck igen och sedan kontrollera matchen. Till sist vann man med 3-5 och tog sin andra raka seger. – Jag tycker att matchen var ganska fysiskt tuff. Våran prestation i de två första perioderna går att diskuteras, men jag tycker att vi fixar till det i tredje.

I gruppen så har AIK inlett med tre raka segrar, men annars är det Skälby/Tillberga som skuggar Stockholmslaget och Johannesson delger sina tankar kring gruppen. – Jag har inte så jättekoll på Stockholmslagen, men man ser att Bele Barkarby och AIK har spelat riktigt bra och vunnit sina matcher. Det är tidigt i serien och därför är det svårt att förutsäga hur det går. Det blir våran första jas säsong och vi försöker ta oss så långt det går.