JAS-bloggen
Intervjuer

Guldfavoriten har inlett med tre raka: ”Alla vill ju slå oss”

Det har pratats en del om AIK inför säsongen och det med all rätt när man på löpande band presenterade värvningar med både meriter från U19 och mer därtill.

AIK mönstrar ett iår ett nytt lag med flera nya spelare, men hittills har man fått det att fungera. – Jag tycker att lagsammanhållningen har fungerat så bra som det bara kunde gått. Med tanke på att runt 10 man är nya i truppen så kanske det såg ut som att det skulle vara svårt men det har inte varit några problem, säger Hannes Kjellberg, en av de nya spelarna, till bloggen.

Det första testet man hade som lag var JAS Elit Cup i Örebro.Jag tycker resultaten där va bra, vi hade ju gubbar borts också som var på U-19 läger så jag är nöjd med resultatet. Men det var även första cupen med det ”nya” laget så det var viktigt att få bra lagsammanhållning på cupen.

Därefter har matchandes i JAS inletts och det har spelats tight. I premiären slog man Ekerö med knappa 6-4. En typisk premiär. – Ja det kan man säga, vi kommer inte igång riktigt. När vi sedan får ett par konstiga utvisningar emot oss så blir allt mycket svårare. Men vi reder till slut ut det och vinner matchen.

Redan någon dag efter var det dags igen, då mötte man Nacka och vann med större siffror. 4-11 blev resultatet. – I denna match så har vi ett bättre spel överlag och över hela matchen vi kommer igång bättre i femmorna och det märks att man börjar känna varandra mer och mer i spelet. Skillnaden i denna match är att vi spelar bollen mycket enklare och det resulterar i en stabil vinst.

Som om inte det var nog så mötte man Hässelby redan dagen efter och tog där sin tredje och största seger. Hela 15-5 blev det. – Helt klart godkänt! Vi spelar riktigt fin innebandy. Spelar vi som vi gjorde mot Hässelby då är vi sjukt svårslagna.

Vad tror du egentligen er grupp håller för kvalité?

– Jag tror att vår grupp håller bra kvalité, Västerås lagen är lag jag tror kan vara bra. Sedan ser Bele riktigt fina ut i år så det finns riktigt bra lag i vår grupp men sedan finns det alltid lag som håller sämre kvalité, men iallafall 4-5 lag i vår grupp ser på förhand bra ut, så få matcher i vår grupp kommer vara lätta. Speciellt eftersom alla vill slå oss!

Ni har ju otrolig spets i laget, finns det risk att ni inte har rätt rollspelare i laget?

– Visst, vi har många bra offensiva spelare, men också väldigt smarta spelare, så vi får lösa det helt enkelt. Så länge vi gör mål på det sätt vi börjat, så löser det mesta sig tänker jag. Ju längre tiden går så kommer man få olika roller i laget, dessa roller måste vi bara ta, satsningen som vi spelare gett oss in på betydde konkurrens och det är något vi måste handskas med!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar