Toppmötet slutade med delad poäng: ”Visade att vi aldrig ger upp”

Lindome kan på nytt mönstra ett intressant lag med stadslagsspelare och med allsvensk rutin på en del spelare.

Lindomes grupp ser på förhand ut att vara en av de absolut tuffaste denna säsongen med flera starka aspiranter till en plats på Festen. – Gruppen i år är lik förra årets grupp, alltså känner vi till motståndet ganska bra. Tror att resultatet i gruppen också kommer likna förra året med vi, Pixbo och Hovslätt i topp, säger Sofia Ekdal.

Lindome kunde ju här för några veckor sedan göra klart med Jonna Karlsson, ett bra tillskott i såväl JAS som Allsvenskan. – Jonna är en talangfull spelare som tillför en rolig och underhållande innebandy i laget. Både hon och Emelie Larsson har kommit in med superbra energi och har kommit in i laget snabbt!

Matchen mot Pixbo är knappast den första lagen emellan där man under de senaste åren mött varandra gång på gång i just JAS. – Vi förväntade oss en väldigt tuff match vilket det också var. Högt tempo och bra spel från båda håll. Det var jämt hela vägen vilket vi också trodde innan.

I den första perioden följdes lagen åt resultatmässigt och det var 2-2 på tavlan efter de första 20 spelade. – Jag tycker att vi hade övertaget i början av matchen, dock har vi lite oflyt och de tar ledningen. Vi svarar på deras mål vilket kändes bra.

Den andra perioden speglade den första och lagen fortsatte vara jämna inför avslutningen. – Inför sista perioden var vi alla helt eniga om att vi skulle ta poäng i matchen. Vi gjorde om lite i femmorna och gick ner på två för att höja tempot ytterligare.

Det blev till sist 4-4 och lagen fick alltså nöja sig med en poäng vardera i premiären. – Jag känner absolut att vi kan vara nöjda. Visst att man alltid vill ta med sig tre poäng men det är inte alltid självklart i sådana här jämna matcher. Målet när klockan står på 19.31 i tredje perioden visar helt enkelt att vi aldrig ger upp!

Vad behöver ni förbättra till nästkommande matcher?

-Vi kan absolut öka effektiviteten i våra avslut och sätta chanserna vi får.