JAS-bloggen
Intervjuer

Skrällaget tog tre tunga poäng: ”Känns som vi kommit lite från ingenstans”

Vi har under helgen dragit igång JAS-spelet och kan från olika håll redan tidigt se flertalet intressanta resultat som kan få en häftig effekt på utvecklingen framöver.

I H-gruppen har det varit mycket prat om lag som Pixbo, Lindås och Warberg som topptrion. Ett lag som Fristad/Rydboholm är nog mer underskattade av betydligt fler. – Ja det tror jag faktiskt, känns som vi har kommit lite från ingenstans och jag tror inte så många har räknat med oss, säger lagets Hugo Fröjdlund till bloggen.

Laget har under försäsongen varit aktiva och hunnit spela både Björnslaget samt Fatpipe Invitation i Linköping. – Vi fick ut en hel del av Invitation Cup i Linköping där vi hade bra motstånd i varje match och vi fick en bra värdemätare. Björnslaget var mer en uppstarts cup där vi rullade på mycket folk, men även den var en bra turnering för vårat lag!

Idag under söndagen så väntade just Warberg i premiären, ett av lagen som man alltså förväntas slåss om slutspelsplatser med. – Tankarna inför matchen var att det skulle bli en tuff match men att det absolut inte var något omöjligt.

Den första perioden blev målsnål, där enbart ett mål gjordes och det var från hemmalaget. – Första perioden var inte så intensiv utan kändes ganska mycket som att båda lagen kände lite på varandra. Warberg hade lite mer boll ,men i princip lika många farliga lägen åt båda håll. Bra målvaktsinsatser från båda lagens keeprar.

Även den andra föll i snarlikt mönster och var också målsnål där de båda lagen gjorde varsitt mål. Vad sade man inför den tredje perioden?

– Vi pratade mest om att vi gjort en bra andra period och att fortsätta på det spåret så skulle vi vinna matchen och det va precis det vi gick ut och gjorde till en början av tredje.

Man fick en fin start på tredje och gjorde både 3-1 och 4-1. Dock skulle gästerna kunna äta sig ikapp så sakteliga och göra både 4-2 och 4-3 i matchens slutskede. Att försvara ett par måls ledning är alltid speciellt och risken är att man blir passiv. – Problemet som uppstår när vi har en 4-1 ledning är att Warberg sätter en högre press än vad de gjort inledningsvis och vi hade lite svårt med den. Men såklart blev vi även mer passiva men var även en del nerver som spelade in såklart.

Vad säger du om matchen i helhet och vad kan ta ni ta med er?

– Matchen var en rolig match att spela och det var högt tempo matchen igenom. Vi kan ta med oss det mesta från denna matchen skulle jag säga. Vi gör de bra igenom hela matchen även om vi släpper till 4-3 så har vi ändå ganska bra koll på dem tycker jag!

42435607_495420564304927_4722615007819333632_n

Foto: Hans Åke Larsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar