JAS-bloggen
Intervjuer

Talang får chansen i SSL: ”Bör vara en kugge i kommande U19-VM”

Växjö kunde här under den senaste veckan presentera att man på heltid flyttar upp den unge Samuel Folkesson Algman till SSL-truppen inför säsongen 18/19

Under fjolårets så gjorde Samuel Folkesson Algman sin första säsong i divison 1, en säsong som slutade med succé som slutade med hela 43 poäng. Något som han själv inte trodde på förhand. – Nej verkligen inte. Jag tänkte på förhand att det skulle vara en lärorik säsong på många olika sätt. Visserligen var den lärorik men inte på det sätter jag trodde. Att det blev en succé för min del var mycket tack vare mina lagkamrater, säger han till bloggen.

Redan under den gångna säsongen så var Folkesson Algman uppe och tränade med SSL laget i omgångar och fick även chansen att debutera. – Omställningen från att träna med div 1 laget och sedan träna med SSL var en otroligt stor skillnad. Det var ett mycket större fokus och ett högre tempo. Man var helt enkelt tvungen att vara med på banan direkt vilket var och är väldigt kul.

Vad kände du spontant efter första tiden att du behövde lägga fokus på att förbättra?

– För det första tänkte jag att jag var tvungen att tänka mycket snabbare på planen. Allting går så sjukt mycket fortare och det gör att jag utvecklas på planen.

Till denna säsongen kommer alltså han bli uppflyttad på permanent basis till SSL-truppen. – Fantastiskt kul att bli uppflyttad på heltid. Mina förväntningar denna säsongen är att vi ska vara ett lag som ska fightas om en finalplats.

Vad hoppas du att du kan bidra med?

-Jag hoppas självklart på att spela till mig en startplats. Sen får man utgå efter det. Men förhoppningsvis ska jag kunna bidra med fart och fläkt samtidigt några poäng.

Även i JAS så kommer han bli en användbar spelare där man i år har ett bra lag och ser ut att bli en av de absoluta favoriterna. – Vårt JAS lag i år är väldigt starkt på pappret. Men bara för att vi är starka på pappret betyder det inte att vi kan gå in och dominera varje match. Våran sammanhållning i laget blir bara bättre och bättre och det slutade med en 2:a plats i Örebro JAS cup med ungefär halva laget borta. Det tyder verkligen på att vi har en enorm bredd i laget. Jag tror att våra chanser i JAS är stora. Vi kan absolut fightas om guldet.

Niklas Norden, huvudtränare i Växjö Vipers SSL-lag säger följande om sin unge spelare:

-En av de spelarna i den åldern som har absolut bäst teknik. Lägg därtill en spelförståelse som växer för varje dag. Samuel har nästintill slagit sin som ordinarie i SSL laget och bör vara en av kuggarna i kommande U-19 VM.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar