JAS-bloggen
Intervjuer

Turneringsvinst trots svajigt gruppspel: ”Inget att hänga i julgranen”

Lund kunde under helgen skörda flera fina framgångar på olika håll, men i just JAS-klassen nere i Helsingborg blev det ett guld.

Helsingborg har under de senaste åren bjudit in till en försäongscup i olika åldrar, där det denna gången i JAS-klassen innehöll mest lokala lag. – Det var bara positiva tankar inför cupen då folk ser fram emot säsongen och vill att matcherna ska dra igång, säger Elias Persson till bloggen.

Vad har ni lagt fokus på inför cupen?

-Det främsta var att göra en så bra insats som möjligt så att vi får en bra känsla inför seriepremiären nu i helgen.

Det var totalt tre grupper, där man i sin grupp ställdes mot Helsingborg, Karlskona samt Lomma. Persson tar oss igenom de tre matcherna. – Vi börjar turneringen bra med en 7-1 vinst mot Helsingborg där vi är med från start och tar över matchen direkt och är det bättre laget hela matchen.

-Mot Karlskrona kom vi tyvärr upp i nivå alldeles för sent och fick därför bara med oss en poäng men tycker ändå det är starkt av oss att vi lyckas hämta upp 0-2 underläge till 2-2.

-Matchen mot Lomma var inte heller något att hänga i julgranen då vi inte kom upp i nivå alls men vi fick med oss 2-2 och det räckte för en gruppvinst. Överlag tycker jag ändå att vi gör ett mer än godkänt gruppspel.

I semin väntade Fagerhult, ett lag som hade gått bra igenom sitt gruppspel och som var ett av få lag som inte var lokalt. Där vann man en tight match med 5-4 på straffar. – Det som gör att vi vinner skulle jag säga är vårt lugn i laget, trots att vi tappar en 2-0 ledning relativt snabbt i slutet av andra perioden så stressar vi inte upp oss utan vi håller oss lugna och vinner på straffar mot ett bra Fagerhult.

I finalen väntade Helsingborg, samma lag som man i gruppen slog med hela 7-1. – Vi snackade om att det skulle vara ett revanschsuget gäng vi skulle möta så det inte skulle bli någon lätt match. Utöver de så sa vi att om vi spelar som vi kan så vinner vi denna matchen.

Det blev på nytt en vinst, men denna gången med mindre siffror. Matchens slutresultat blev 6-3.Återigen tycker jag att vi tar tag i taktpinnen direkt och har en 3-0 ledning efter drygt fem minuter, efter det går vi ner oss lite och Helsingborg kommer upp till 3-2 men närmre än så kom dem inte.

Någon i laget du tycker förtjänar extra beröm?

– Många gör det bra men en jag vill hylla lite extra är Tevin Lindqvist som gör ett bra jobb och tar för sig i samtliga matcher både i offensiven och defensiven. Även fantastiskt kul att Henke Hedberg är tillbaka igen efter ett års skadefrånvaro.

41991813_345603802651764_3833314403952885760_n

Foto: FC Helsingborgs Facebooksida.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar