JAS-bloggen
Intervjuer

Prestigenyförvärv säkrat i Göteborg: ”Bland de svåraste besluten jag tagit”

Sent in på årets försäsong så kan Lindome presentera en av distriktets mest lovande och spännande spelare som förstärker laget inför kommande säsong.

Det är Ales Jonna Karlsson som väljer spel i Lindome framöver. Karlsson som har två starka säsonger bakom sig i klubblaget sett till poängskörden. – Det har känts bra, har alltid fått mycket speltid och spelat många bra och jämna matcher där jag kunnat bidra med poäng, säger Karlsson till bloggen.

Beslutet kommer ganska tätt inpå seriestart där många lag går in i den sista fasen av försäsongen. – Det är lätt bland de svåraste besluten jag tagit men efter mycket övervägande kände jag ändå att jag skulle utvecklas mer i Lindome än i Ale och därför valde jag att byta för att få chans att spela på en högre nivå.

Vilka alternativ fanns det?

-Det stod främst mellan att antingen spela kvar i Ale en säsong till eller att byta till Lindome redan denna.

Lindome har sitt A-lag i Allsvenskan och Karlsson är född 2001, har därmed även rätt till speltid i JAS där hon nu gör sista året. – I JAS hoppas jag kunna bidra till att Lindome går vidare till festen och förhoppningsvis göra ett och annat poäng. I allsvenskan hoppas jag på att få så mycket speltid som möjligt och få spela med väldigt bra spelare och möta tufft motstånd.

Lindome kommer detta år i JAS spela i en nästintill ren ”göteborgsgrupp”, där Hovslätt blir laget utifrån som ansluter. – Tror det kommer bli många bra och jämna matcher precis som förra året men även kul att det är några nya lag med i år.

I gruppen så har man även just Ale, ett extra speciellt för Karlsson. – Det kommer kännas väldigt speciellt. Har spelat i Ale sen jag började spela innebandy när jag var 8 år så att möta mina kompisar som jag alltid spelat i samma lag som kommer både kännas väldigt konstigt men samtidigt roligt.

Vad vill du försöka utveckla kommande säsong?

– Jag hoppas kunna utveckla mitt försvarsspel och få upp ett högre tempo i allt jag gör.

41412392_904921156365176_4975719285998485504_n

Foto: Allan Karlsson. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar