JAS-bloggen
Intervjuer

U19-backen vet sin roll: ”Bidra med säkerhet i försvaret och ett hot offensivt”

Under den gångna helgen samlades U19-landslaget i Uppsala för att genomföra den sista samlingen innan stundande EFT som även det kommer spelas i Uppsala.

För drygt tre veckor sedan kom beskedet för de som hade blivit kallade till förra helgens samling. Ett besked som gav Åkersbergas Adam Nilbrink motivation till att pusha sig ännu mer. – Jag valde att hantera beskedet med att träna ännu hårdare. Hårdare träning och allmänt bra förberedelser ger de bästa förutsättningarna för att prestera som bäst, säger Nilbrink till bloggen.

Vad har man för förväntningar på en sån här helg?

-Förväntningarna var att det skulle vara lärorikt och utvecklande. Samtidigt väldigt roligt att träffa alla goa gubbar igen.

Nilbrink tillhör ju Åkersberga som det nämndes ovan, ett lag som åkte ur division 1 och därmed återfinns i division 2 till hösten. En ganska stor omställning för backen med andra ord att koma till en sån här samling. – Den största skillnaden är förmodligen att acceptera en ny roll i laget och göra det bästa av situationen. Rollen jag har i Åkersberga skiljer sig från den rollen jag har i U19 men jag skulle säga att jag anpassade mig och kom in i den nya rollen relativt fort. Sen handlar det såklart om att lära känna sina medspelare på planen så fort som möjligt för att skapa en bättre kemi.

Vad låg fokus på under helgen?

-Vi jobbade mycket på detaljer och mer specifika saker som vi inte hade möjlighet att träna på under lägret på Bosön i våras.

Under söndagen spelades en träningsmatch där man mötte Rotebro i en match som spelades 4×15. Laget delades i två femmor och Nilbrinks lag inledde matchspelet. Efter två spelade perioder så låg man under med 3-4. – Tycker att vi börjar matchen ganska svagt men vi växer oss starkare för varje minut som passerar. Innebandyn vi spelar i början är stressig och vi jobbar inte som ett lag vilket resulterar i att vi får spela mycket försvar. I slutet av matchen rullar vi bollen med högt tempo och bra självförtroende vilket leder till att vi skapar mycket lägen och får göra några mål.

För backens del så matchades han med Kasper Qvarfordt (Växjö), Sebastian Thorberg (Salem), William Almlöf (AIK) och Simon Westgärds (RIG Umeå). – Tycker absolut det är godkänt, men jag vet att vi kan prestera bättre än vad vi lyckades visa i matchen mot Rotebro. Det var en bra läxa, för nu vet vi vad som behövs för att prestera bättre.

Hur tyckte du det gick för din egen del?

-Jag är hyfsat nöjd med prestationen under lägret men jag vet att jag kan bättre. Jag är en fysisk back som ska försöka bidra med säkerhet i försvaret samtidigt som jag ska vara ett hot offensivt. Givetvis ska jag även försöka bidra med att vara en go gubbe utanför planen vilket leder till en bra lagsammanhållning.

Nästa gång laget samlas är det dags för EFT, en turnering som spelas 19-21 oktober där Nilbrink självklart siktar på att komma med, men har svårt att sia om sina chanser. – Svårt att säga då truppen består av många skickliga spelare. Men jag får fortsätta kriga på och göra allt för att utvecklas som innebandyspelare och sen får man helt enkelt hoppas på det bästa.

40642296_1837109436342840_780507188178190336_n

Foto: Eva Ohlström. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar