JAS-bloggen
Intervjuer

Åstorp vände stort underläge i finalen: ”Relativt lugna hela matchen”

I helgen avgjordes Hessleholm Invitational där JAS-klassen innehöll åtta lag med bra kvalité. Ett av dem var just Skånelaget Åstorp.

Åstorp har på pappret ett starkt lag under kommande säsong även om man tappat poängstarka namn i Jonathan Rosengren och Linus Malmström. – Förutsättningar för nästa säsong ser väldigt bra ut. Vi är ett lag med väldigt många duktiga spelare samt en enormt tajt grupp som jag tror kommer löna sig när det drar ihop sig. Givetvis kommer det märkas att vi tappat sammanlagt 81 poäng på endast två spelare jämfört med förra året, men jag tror att det kommer vara andra som kommer kliva fram och axla den rollen samt att vara lite tajtare bakåt, säger Sebastian Olofsson till bloggen.

I gruppen så lottades man mot Kungälv, Ledberg och fjolårets P16-vinnare, Hovslätt. – Vi visste att det var tre väldigt bra lag vilket vi bara såg positivt på trots det skulle vi gå in för att vinna i varje match!

I gruppen så blev det 4-4 mot Ledberg samt två relativt tighta vinster mot de två andra lagen där man under matchernas gång förbättrade moment. – Vi inledde som sagt med Ledberg på fredagen som enligt mig själv var det bästa laget vi mötte under hela turneringen. Vi hade 10 minuter i första perioden där Ledberg gör 3 av sina 4:a mål som vi inte är helt nöjda med. Annars gör vi en väldigt bra match mot ett tekniskt och effektivt Ledberg. Hovslätt matchen kände vi att vi hade kommandot hela matchen, men fick en del problem när de matchade ihop en stark första femma med bland annat Adam Bäck och Wille Knuthas. Det vi förbättrade från 1:a och 3:e matchen var väll till mesta dels effektiviteten men annars spelar vi rätt jämnt alla tre matcherna.

1:an och 2:an gick till semifinal där Åstorp ställdes mot Lerum. Efter att ha haft en fin 3-0 ledning så kom Lerum ikapp innan Åstorp till sist avgjorde matchen. – För oss var det väldigt svårt då vi blev alldeles för försiktiga och vågade inte sätta någon press utan lät Lerum spela runt och skapa bra lägen!

I finalen var det istället ombyta roller mot Hovshaga. Åstorp hamnade i ett 0-4 underläge innan man mycket imponerande vände och vann. – 4 – 0 speglade verkligen inte matchbilden, vi var betydligt bättre än Hovshaga men satte inte ditt våra chanser utan gav dom kontringar på vårt dåliga fokus vid avsluten. Vi var relativt lugna hela matchen men trots alla lägen hade vi bara tagit in ett mål i andra perioden. Lyckligtvis så lossnade det i tredje och vi gjorde fyra mål på 5:46 min.

Vad tycker du ni gjorde bra i cupen som ni kan ta med er?

-Det vi tar med oss är framförallt det hårda slitet vi gör varje match. Det var 100% backcheck i varje byte och alla täckte skott för varandra.

Någon du vill hylla lite extra?

– Jag tycker att Eddie Ikonen förtjänar lite extra beröm , han går nästan helt felfri igenom hela turneringen och bidrar lika mycket offensivt som defensivt.

40586082_238788143500319_3281840156469886976_n

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar