JAS-bloggen
Intervjuer

Laddat hemmalag inför helgen: ”Lär bli mycket ritande och coachande”

Ikväll drar årets upplaga av JAS-elit cup igång, turneringen som spelas i Örebro under försäsongen och allt som oftast innehåller ett starkt startfält.

Ett av lagen som deltager är just Örebrolaget Lillån IBK. Laget som förra säsongen stod för ett stabilt gruppspel förra året, men föll sedan i slutspelet efter en tuff lottning. – Som du nämner själv så var det ett speciellt år för oss. Vi hade höga förväntningar på oss själva som vi sedan inte lyckades leva upp till. I gruppen var i princip allt frid och fröjd men säsongen fick ett ganska abrupt slut efter en tuff lottning mot Nykvarn, säger Vincent Asplund till bloggen.

Just Lillån har en stark 00-kull och det kanske är just iår som man har chansen att lyckas på nytt, där 97:erna senast var laget som tog silver. – Det gäller för oss att kanske inte sätta allt för höga målsättningar utan att ta en match i taget. Sedan hoppas vi såklart på att nå innebandyfesten vilket jag tror vi har alla chanser att göra med vår fina trupp.

Hur har ni förberett er inför cupen?

  • Egentligen har vi som ett JAS-lag inte tränat jättemycket tillsammans utan det har bara blivit några enstaka träningar. Känns ändå som att alla är taggade inför helgen och att vi ska kunna leverera fina insatser.

Lillån har på pappret kanske fått den tuffaste gruppen, där man kommer möta Falun, AIK; Lockerud och Växjö. – Det är en svår grupp men det tror jag hela laget bara ser som en rolig utmaning mer än något annat. Har mött många av spelarna i alla lagen och det finns ett gäng riktigt bra lirare.

Just hur man ska resonera i en försäsongscup kan vara svårt, om man ska fokusera på att vinna eller hitta andra saker i spelet. – På försäsongen kanske det viktigaste inte alltid är att vinna men eftersom detta är en såpass prestigefylld turnering hoppas vi såklart att vinna alla matcher. Dock är det som du säger viktigt att hitta rätt i spelet också så det lär bli en del instruktioner och ritande från coacherna under helgen.

Vem i laget tycker du man ska spana in lite extra?

  • Någon jag tycker man ska hålla ett extra öga på är Simon Möller som kommer in som ett av årets nyförvärv. Riktigt bra fysiskt och även en farlig poängspelare.

Om ni inte vinner, vilket lag tror du vinner då?

– Jag tror att KAIS Mora och Växjö kan bli farliga.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar