JAS-bloggen
Intervjuer

Försvarade sitt guld trots tunga tapp: ”Vi fokuserar mer på oss”

Flertalet intressanta övergånger har skett över sommaren nu inför stundande JAS och förra helgen drogs det igång med försäsongscup där Bele var ett av de deltagande lagen.

Om vi ser till AIK:s vinst av spelare så är det Bele som drabbats hårdast då ett par av spelarna valt just AIK. – Stämningen i truppen är bra! Visst vi har tappat några riktigt bra spelare men vi fokuserar mer på oss och ser framemot en rolig säsong, säger Beles Hjalmar Hjorth till bloggen.

Under den förra helgen så deltog Bele i Novab JAS Cup i Mariestad, en cup man vann förra året och valde att starta med samma upplägg på säsongen igen. – Jag tycker det är riktigt bra, när man åker på cup så bygger man upp en bra lagkemi som kommer bli väldigt viktigt säsongen ut.

Denna gången innehöll startfältet utöver just  Bele, Lockerud, Salem, Farsta, Örebro. – Vi visste ju att alla lag var bra, totalt 4 av 5 lag lyckades ta sig till playoff förra året. Sen är det klart att lagen har tappat spelare eller inte har med full trupp men det var fortfarande bra motstånd.

Man inledde med att slå Farsta med 8-6 för att sedan köra över Lockerud rejält med hela 13-3.  I Farsta matchen märkte man direkt att de var första matchen för säsongen. Vi vinner inte så mycket dueller och så är det mycket boll strul som resulterar i att vi ligger under me 3-0 i första perioden. Men sen i andra så märker man att vi börjar komma tillbaks och vi lyckas göra 6 mål på 6 minuter. Efter det kontrollerar vi matchen, Farsta får några lägen då och då men vi reder ut de. Lockerud var ett lag som vi visste skulle va bra, det var de laget vi hade haft tuffast mot förra året. Men vi var mer på tå än de och lyckades få in några bollar i början så vi lyckades klara oss undan några större bekymmer i den matchen så det har skönt.

I de två sista matcherna så blev det dubbla kryss, först mot Örebro för att sedan följa upp mot Salem. – Örebro matchen var vi missnöjda med. Vi spelade bra i början och klev upp i ett par måls ledning, men efter ett dåligt slut på en andra period och dålig tredje period så släpper vi in de i matchen, och sen går de lite fram och tillbaka, men vi lyckas få i en kvitterings boll med 2 sekunder kvar på ett frislag. Salem startar vi uruselt, efter 20 sekunder leder de med 2-0 och efter fem minuter har de utökat sin ledning till 4-0 så det var tufft. Men vi visar en riktig kämpar glöd och i mitten på andra så har vi lyckas kvittera. Sen är det en jämn match där det blir en del mål åt båda hållen ,men tycker ändå att vi lyckas få upp ett bra spel mot slutet av matchen. Men mitt i det så drar vi på och en utvisning som de lyckas göra mål på och då står de 8-7 till Salem med 1:20 kvar och spela. Vi plockar målvakt direkt och med 30 sekunder kvar lyckas vi dra på oss en straff som Isak Bengtsson utövar på bästa sätt.

Vad tycker du att ni kan ta med er från turneringen som ni gjort bra och vad kan behöva jobbas mer på? – Jag tror vi måste jobba mer på samspelet och att bli rejälare i defensiven. Just nu var de mycket slarv och att han inte gick in med kropp och trycke iväg sin kille, istället slog man bara med klubban. Och jag tycker vår offensiv funkade riktigt bra, vi skapar mycket varje match och det kunde lätt blivet ett par till mål i alla matcher och vi hade suttit dit våra lägen.

Är det någon spelare som du tycker överraskat positivt som kan bli intressant iår?

-Sebastian Jakobsson kanske inte är den största överraskningen men han kommer bli väldigt intressant och se. Missade stora delar av förra säsongen pga olika skador, men om han håller sig frisk så kommer det vara riktigt roligt att kolla på honom och så skulle det inte förvåna mig om han hamnar högt upp i poängligan!

39835012_2187858261426773_6466292711187021824_n

Bele kunde försvara sitt guld i Novab JAS cup.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar