JAS-bloggen
Intervjuer

Klar för ny klubb, men siktar högre: ”Redan börjat dyka upp alternativ”

Kalmarsunds JAS-spel har varit något varierat under de senaste åren och kullarna underifrån har inte alla övertygat. Nu har man valt att värva istället.

En av spelarna som kommer in är Gabriel Erol som efter ett år hos lokalkonkurrenten CL98 återvänder. – Klivet till Kalmarsund berodde helt på att jag vill ha bästa förutsättningarna inför gymnasievalet. Förra säsongen så gav CL mig väldigt mycket och det var ett väldigt lärorikt år men med tanke på att nästa år kommer att vara ett viktigt år för mig så tror jag att FBC kommer ge mig de bästa förutsättningarna. Hård försäsong och kommer ingå i div1 träningsgrupp vilket kommer bli lärorikt.

Vilka andra alternativ fanns det?

-De alternativen som fanns var egentligen att stanna kvar och försöka göra allt för att utvecklas i CL eller gå över och kriga på i FBC. Det har redan börjat dyka upp alternativ till nästa säsong men där är vi inte än.

Fjolåret var ett bra sådant för Kalmarsund – man tog sig till SSL samt att klubbens division 2-lag tog sig upp till division 1. Att klubben är ledande och spelare söker sig dit är inte alls oväntat. – Kalmarsund kommer vilja fortsätta utvecklas och är alltid hungriga på mer. I klubben finns alla möjligheter så jag skulle absolut säga att spelare ska söka sig till klubben. Inget man kommer ångra!

Extra speciellt blir det då de två rivalerna kommer möta varandra i JAS-spelet. – Det kommer bli extremt roliga matcher. Det har alltid varit heta och sevärda derbyn och det kommer det fortsätta vara! Det kommer absolut kännas speciellt, CL har gett mig oerhört mycket så det gäller att visa respekt.

Gruppen i övrigt ser extremt tufft ut då man även kommer möta lag som Växjö, Jönköping och Hovslätt bland annat. – Vi har en extremt tuff grupp. Tror Växjö blir svårslagna. Dom har en oerhört bred trupp och många talanger som kommer kunna ta dom till ett guld. Samtidigt är Jönköpingslagen JIK och Hovslätt väldigt bra.

Vad för förväntningar har du på JAS-spelet, samt din egen säsong?

– Som sagt har vi en oerhört tuff grupp. Kommer bli lärorikt att få möta alla duktiga killar.  Jag själv ska försöka sikta på att utvecklas så mycket som möjligt och bidra med mitt för att laget ska gå så bra som möjligt. Poängligan är inte så viktig men hade varit kul att slå sig själv mot förra året!

Vem i ditt lag tror du blir extra viktig under säsongen?

– Jag skulle säga Kasper Hultgren eller Oliver Samuelsson!  Två extremt ambitiösa killar och dom har tagit stora kliv under förra säsongen! Deras egenskaper på planen kommer bidra med mycket till vårat lag!

37978040_1362670760543049_6062043693433487360_n

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar