JAS-bloggen
Intervjuer

Siktar högt i ny omgivning: ”Vi ska definitivt till Innebandyfesten”

Flera klubbar i Stockholmsområdet kan presentera ett par spännande nyförvärv inför stundande säsong och en av klubbarna är Salem.

Sebastian Thorberg från Nykvarn är hyperintressant, men även värvningen av Sebastian Offnegårdh är en spännande spelare som nu tar klivet över efter att det har varit på gång ett tag. – Jag såg ingen utveckling i Huddinge och det ville jag förändra. Salem är en klubb som ger mig den utveckling jag söker, har dessutom mött Salem genom åren och jag vet hur pass duktiga de är och hur deras spelsystem fungerar. Det ligger även när så att jag kan kombinera skolan på ett bra sätt, säger Offnegårdh till bloggen.

Ett par klubbar väljer att gå ut med att man ”satsar” och det på olika sätt. AIK gör det på ett sätt t.ex. med att värva 00:er och andra klubbar gör det på andra sätt där det finns många intressanta kullar. – Finns väldigt bra spelare i varje kull men den som sticker ut är mest enligt mig 00-kullen.

Salem har ju de senaste åren haft en relativt fin tradition och gjort sig kända för sitt man-man spel samt att man spelat med en hel del yngre spelare. Årets målsättningar är solklara för Offnegårdh. – Salem är ett starkt lag och vi ska definitivt till innebandyfesten, sen får vi ta det därifrån.

Dock har man en tuff väg dit – gruppen man lottats in i är grupp F som innehåller lag som Linköping, Ledberg, Nykvarn och Onyx. En riktigt tuff grupp. – Det är en utmanande grupp med bra lag-och spelare. Det är även roligt att möta lag utanför Stockholm och matcha sig mot dem.

Vad har du för personliga mål med säsongen?

– Det är att lyckas i jas och ta en plats i Salems allsvenska trupp. Jag själv vill under säsongens gång utvecklas min fysik och mitt avslut.

Just i JAS-sammanhang har Stockholmslagen haft det svårare att lyckas där Huddinge knep ett brons senast säsongen 14/15, men innan det var det ett par år som såg tunnare ut. I SDF-SM har man dock lyckats bättre. – Stockholm handplockar sina spelare för att spela SDF-SM så att de lyckas så bra som möjligt. Sedan när det kommer till seriespel är dessa Stockholms spelare utspridda i olika klubbar som inte är slagkraftiga nog att konkurrera om jas guld osv.

Hur ser sommarträningen ut?

– 2 stycken fyspass med Salem varje vecka och utanför det så är det egenträning med fokus på det gamla vanliga, styrka och kondition.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar