JAS-bloggen
Intervjuer

Stor omställning för RIG-målvakt: ”Har inte getts många tillfällen i JAS”

Stina Callerfjord är den 02:an som blivit antagen till RIG för att axla målvaktsposten i kullen nu när 99:erna tog studenten och Julia Falk försvinner till Warberg.

Callerfjord som kommer från Göteborg och Pixbo har dock inte haft RIG som mål under alltför lång tid, utan en tanke som som stärkts under de senaste året. – Till en början hade jag ingen direkt koll på vad RIG var, men fick sen reda på att en kompis till mig ville gå där och hade ett syskon där och fick på så sätt reda på vad det var. Läste mer och mer om det och jag skulle väl säga att det var förra sommaren (2017) då det började bli aktuellt med Sweden Floorball Youthcamp i Umeå som det blev en konkret målsättning. Skulle väl då säga att jag efter en vecka uppe i Umeå började träna på riktigt inför eventuella uttagningar och liknande efter att ha fått en väldigt positiv bild av Umeå och konceptet RIG.

När dock tanken kom upp och beskedet att hon blivit intagen så fanns det dock inte tveksamheter om att tacka ja. – Nej det skulle jag inte säga. Jag hade haft målet i lite drygt ett halvår att ta mig in. De träningstimmar jag hade lagt lades av en anledning och jag var redan från början väldigt fast vid att det skulle bli en flytt om jag skulle få chansen. Som jag ser det är mina möjligheter där uppe in princip oslagbara och det blev därför inget svårt val att ta för att ta nästa steg i min utveckling.

Julia Falk är den målvakten som tar studenten och Callerfjord kommer konkurrera med U19-målvakten Cornelia Palmér, samt Lovisa Von Fircks. – Till att börja med ser jag väldigt mycket fram emot att träna och lära av de båda. Har inte sett någon av de spela jättemycket men de är två riktigt bra målvakter med lite andra spelstilar än min egna, jag har på så sätt mycket att bolla om och ta in delar av deras spel mitt egna rörelsemönster. Första spelåret brukar inte erbjuda jättemycket speltid för förstaårsmålvakten, men jag hoppas såklart på att få speltid och förtroende även första året. För min del blir det en ny erfarenhet att dela målvaktsplatsen, då jag sen ett par år tillbaka varit ensam målvakt i mitt lag och har på så sätt haft mycket speltid. Men jag ser detta som en positiv grej och ser fram emot att spela med- och lära känna de andra målvakterna. Konkurrensen är stenhård och jag tror att det kommer vara bra för min personliga utveckling att träna och spela med några bland Sveriges bästa spelare.

02:erna kommer ju bland annat vara med och försöka försvara JAS-guldet som RIG tog i våras, tillsammans med de spelarna som är födda 2001. – Detta blir ett naturligt steg uppåt i divisionerna. I Pixbo har inte många speltillfällen getts i JAS, så jag ser helt klart fram emot kommande säsong och får förhoppningsvis speltid där. Att få bra innebandy på den nivån, och förhoppningsvis ett slutspel i Innebandyfesten kommer vara en höjdpunkt att se fram emot.

I och med att RIG var framgångsrika förra året så finns det en viss press som vanligt. Hur känner du inför den pressen som medföljer? – Jag är van vid att det finns förväntningar på mig som spelare, både individuellt och tillsammans med mitt lag. Pågrund av våra framgångar i framförallt cuper förväntas vi prestera. Pressen som sätts uppe på RIG blir på sätt och vis en uppgradering från den i Pixbo. Jag ser bara fram emot den.

Vad är dina personliga mål med säsongen?– Mina personliga mål med säsongen är att först och främst få ordning på vardagen där uppe – med både boendet och skolan. Först då kan jag fokusera 100% på den fysiska delen och såklart innebandyn. Ett av mina personliga mål är att förbättra min fysik avseende styrka, rörlighet och kondition vilket vi får god hjälp med av våra tränare. Gällande innebandyn vill jag sedan ta en plats i JAS och utveckla mitt spel där.

35819551_871956969663270_413215998934515712_n

Foto: Ann-Charlotte Kårhag. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar