JAS-bloggen
Intervjuer

Nytt gäng skolas in på RIG till hösten: ”Vi är en jämn kull innebandymässigt”

Efter vårens guld så lämnar 99:erna RIG och istället är det 02:erna som tas in och påbörjar sitt första år när en tuff säsong väntar.

Emrick Wiggur är en av de 02:erna som till hösten kommer flytta upp till Umeå för att spendera tre år på RIG. – När jag fick beskedet var jag påväg hem ifrån en skidresa med klassen så bara det var ju lite speciellt. Jag blev väldigt glad och kände mig ganska stolt över mig själv. Annars reagerade jag väl egentligen bara med att ringa föräldrarna för att berätta att jag kommit in. Dom blev såklart också väldigt glada och stolta, säger Wiggur till bloggen.

Fanns det någon tanke att tveka på beslutet? – Just när jag fick beskedet så var jag bara glad och tänkte inte mer på det, men tanken har alltid vart innan jag fick beskedet att jag skulle gå chansen om jag fick den och den tankeställningen har jag haft sen dess.

RIG som senaste säsongen dels vann JAS, men som även kvalificerade sig för spel i Allsvenskan norra kommande säsong. Wiggur har sina mål klara. – Jag ser mest fram emot att komma in i gemenskapen, jag vet att gänget där uppe har det väldigt bra tillsammans. Såklart så ska det även vara roligt att ta en lite större roll i JAS än vad jag gjorde 17/18, sedan ser jag också fram emot att kriga om en plats i den allsvenska truppen.

Det är en hel drös med spelare födda 2002 som tar flytten uppåt i landet, där dock ett par reserver har fått platser efter att förstavalen tackat nej. – Gänget 02 som nu flyttar upp till hösten är ett väldigt skönt gäng. Vi är bra polare allihop och så är alla väldigt duktiga innebandyspelare. Vi är enligt mig en ganska jämn kull innebandymässigt.

Vad tror du största omställningen kommer vara? – Jag är nästan säker på att dom största omställningarna kommer att vara tempot på träning/match men jag tror också att det kommer kräva mer fysisk styrka av mig.

Wiggur kommer från föreningen Ledberg, laget som under fjolårssäsongen skördade fina framgångar med sina dubbla platser på Innebandyfesten, både i USM och i JAS. – Det är klart det är tråkigt att lämna Ledberg pga alla framgångar vi har haft men även pga av laget och föreningen. Jag tycker att hela föreningen är väldigt proffsig och framgångsrik men mest kommer jag ju såklart sakna 02/03. Vi har en väldigt fin vänskap allihopa i laget och jag tror att det är få lag som har en sådan. Men samtidigt så måste man ta nya steg för att kunna utvecklas.

Ni riskerar ju att möta Ledberg i ett ev slutspel, något du önskar eller undviker? – Jag tror nog att det mest bara skulle vara kul att möta Ledberg i ett slutspel, det är nog inget jag skulle ha problem med, såklart att det skulle vara speciellt men det skulle nog vara kul.

35151393_1587837748004748_8050443144359051264_n

Foto: Åsa Hemmingberg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar