JAS-bloggen
Intervjuer

Fjolårets överraskning i ny sits: ”Kommer kunna hantera pressen”

Trots att det är lågsäsong för innebandyn så stämmer vi av läget med glesa mellanrum. Denna gången med ett lag som under fjolåret var en liten uppstickare på nytt, även om man redan året innan visade prov på skicklighet i det unga laget.

Förra året såg nog många Vara som en positiv överraskning efter att man gick obesegrade genom gruppspelet. – Många lag såg nog vårt obesegrade gruppspel som lite av en skräll. Men jag tycker att vi hade ett oerhört starkt och välformerat lag som var jobbiga att möta, men nej, det var ingen överraskning för oss, säger Albin Lindahl till bloggen.

Trots gruppsegern blev det dock respass mot Ledberg direkt i slutspelet. Frågan är om gruppen var svag? – Nej, det tycker jag verkligen inte. Vi hade många stabila och bra lag i vår grupp. Lag som Herrestad och Aspen/Lerum som är två väldigt spelskickliga lag. Det som skiljde oss från dem var vår starka lagkänsla. För oss var det, och har alltid varit, ”laget för jaget”. Ett citat som också passar väldigt bra in på Ledberg. Tråkigt att matchen gick som den gick, tror verkligen det kunde gått hur som helst. All eloge till deras prestation, både i playoff samt i Innebandyfesten, där dem verkligen visade att de är ett lag man inte ska underskatta.

På minuskontot så finns William Strömfeldt, Arvid Svensson och Tom Sällberg, som samtliga är födda 1999. Man tappar även Alfred Åkervall som väljer att gå tillbaka till Skara. – Detta är spelare som varit stommen i vårt jas-lag dessa två säsonger. William med två interna poängliga-vinster, Arvid och Tom med sina ledaregenskaper och Alfred med sin spelskicklighet och sitt öga för mål. Men det är bara för oss andra 01:or och ta ett ännu större kliv som ledare och fylla ut deras platser.

Det man istället har fått in är tre spelare från Grästorp, varav Carl Anerös bland annat som spelade SDF-SM för Västergötland under föregående säsong. – Tre väldigt spelskickliga och hårdarbetande spelare som kommer fylla vår trupp med en massa energi. Tre väldigt sköna killar som kommer att passa bra in i gruppen.

Hur ser träningen ut under sommaren?

-Många av oss som håller igång under sommaren med fotboll. Vi har även en innebandyträning i veckan nu under sommaruppehållet med lite skönt lir och gött surr. Många av oss 01:or som går på Lagmansgymnasiet med innebandyriktning, där vi håller igång med två träningar i veckan.

Nästa säsong finns risken att ni får hantera mer press från start, hur passar det er?

-Vi har haft lite av ett ‘underdog’-läge dessa två gångna säsonger. Nu kan man ju tycka att lagen bör ha lite bättre koll oss och veta att vi inte är ett lag man åker och slår hur lätt som helst. Tror däremot att vi kommer att kunna hantera denna ‘press’ alldeles utmärkt!

Vad behöver ni förbättra i ert spel?

– Vi är ett oerhört hårt arbetande lag som många avskyr att möta. I år tror jag däremot att vi skulle behöva få fram fler spelare som vill ta plats och synas i protokollet genom mål och assist. Att sprida ut vår poängproduktion lite mer.

img_7617

Foto: Niklas Asplund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar